Možnosti rozšíření počtu zaměstnanců zdravotně postižených ve finanční sféře

Název práce: Možnosti rozšírenia počtu zamestnancov zdravotne postihnutých vo finančnej sfére
Autor(ka) práce: Poszmiková, Silvia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Spirit, Michal
Oponenti práce: Soušková, Milena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca pojednáva o problematike zamestnávania osôb so zdravotným postihnutím a možnostiach rozšírenia ich počtu vo finančnej sfére. Je delená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť v úvode popisuje vývoj termínu invalid v československom právnom systéme a jeho transformáciu do dnes zaužívanej podoby osoba so zdravotným postihnutím. Ďalej uvádza najvýznamnejšie medzinárodné dokumenty upravujúce pojem a práva osôb so zdravotným postihnutím a nakoniec definuje problematiku zamestnávania osôb so zdravotným postihnutím podľa aktuálnej právnej úpravy. Analytická časť porovnáva dáta získané v českej banke a vyhodnocuje dopady nízkeho počtu zamestnancov so zdravotným postihnutím. Za pomoci dotazníkového šetrenia je vykonaný prieskum medzi zamestnancami Banky, ktorého hlavným cieľom je zistiť subjektívny názor zamestnancov na problematiku zamestnávania osôb so zdravotným postihnutím. Hlavným cieľom diplomovej práce je návrh možnosti rozšírenia počtu zamestnancov so zdravotným postihnutím vo finančnej sfére.
Klíčová slova: zamestnávanie; zvýšenie počtu; banka; finančná sféra; zdravotné postihnutie
Název práce: Možnosti rozšíření počtu zaměstnanců zdravotně postižených ve finanční sféře
Autor(ka) práce: Poszmiková, Silvia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Spirit, Michal
Oponenti práce: Soušková, Milena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce pojednává o problematice zaměstnávání osob se zdravotním postižením a možnostech rozšíření jejich počtu ve finanční sféře. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část v úvodu popisuje vývoj termínu invalid v československém právním systému a jeho transformaci do dnes zavedené podoby osoba se zdravotním postižením. Dále uvádí nejvýznamnější mezinárodní dokumenty upravujúcí pojem a práva osob se zdravotním postižením a nakonec definuje problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením dle aktuální právní úpravy. Analytická část porovnává data získaná v české bance a hodnotí dopady nízkého počtu zaměstnanců se zdravotním postižením. Pomocí dotazníkového šetření je vykonán průzkum mezi zaměstnanci Banky, kterého hlavním cílem je zjistit subjektivní názor zaměstnanců na problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Hlavním cílem diplomové práce je návrh možnosti rozšíření počtu zaměstnanců se zdravotním postižením ve finanční sféře.
Klíčová slova: zdravotní postižení; zaměstnávání; zvýšení počtu; banka; finanční sféra
Název práce: Possibilities of increasing the number of employees with disabilities in the financial sector
Autor(ka) práce: Poszmiková, Silvia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Spirit, Michal
Oponenti práce: Soušková, Milena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis discusses the issue of employment of people with disabilities and also how to extend their number in the financial sector. The work is divided into theoretical and practical part. The introduction of the theoretical part describes the evolution of the term disabled person within Czechoslovak legal system and its transformation into nowadays used form - person with disabilities. Thesis also lists the most important international documents governing the concept and the rights of persons with disabilities and finally, defines the issue of the employment of people with disabilities in accordance with current legislation. The analytical part of thesis compares the data aquired by Czech bank and assesses the impact of the low number of employees with disabilities of all employees. Main objective of the survey carried out among selected employees of the Bank and using the questionnaire, is to determine the subjective point of view of employees on the issue of employment people with disabilities. The main objective of this thesis is to design possibilities and increas the number of employees with disabilities in the financial sector.
Klíčová slova: employment; disability; increase of the number; bank; financial sector

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 9. 2012
Datum podání práce: 31. 5. 2013
Datum obhajoby: 5. 2. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/38909/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: