Srovnání nástrojů pro animaci algoritmů

Název práce: Srovnání nástrojů pro animaci algoritmů
Autor(ka) práce: Čápek, Pavel
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Mittner, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce se zaměřuje na nástroje umožňující vytvářet animace algoritmů. V teoretické části je nejdříve představeno několik způsobů, kterými je možné algoritmy prezentovat. Dále je představen obor animace algoritmů, jeho historie, vývoj a současný stav. V poslední části teoretické práce jsou ukázány možnosti, jak využít animaci algoritmů ve výuce. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na porovnání vybraných nástrojů pro animaci algoritmů. Vybrané nástroje jsou hodnoceny podle několika zvolených kritérií a následně vzájemně porovnány podle metod vícekriteriálního rozhodování. Hlavním cílem této práce je zhodnotit vybrané nástroje pro animaci algoritmů. Dílčí cíle práce jsou představit čtenáři, jaké výhody může přinést použití nástrojů pro animaci algoritmů oproti zápisu algoritmu textovou formou.
Klíčová slova: vizualizace algoritmů; animace algoritmů ve výuce; nástroje pro animaci algoritmů; animace algoritmů
Název práce: Comparison of algorithm animation tools
Autor(ka) práce: Čápek, Pavel
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Mittner, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis focuses on software tools which enable algorithm animation. In theoretical section of the work are introduced different ways how to present algorithms. Then the field of algorithm animation is described; it's history, development and current state. In the last part of theoretical section are shown possibilities how to use algorithm animation in teaching. Practical section of the thesis focuses on comparison of selected software tools. Selected tools are evaluated based on several criteria. The applications are then compared by multi-criteria decision making methods. Main goal of this thesis is to compare the selected software tools. Partial goals are to introduce advantages of using such applications compared to writing the algorithm in text form.
Klíčová slova: algorithm visualization; algorithm animation in education; tools for algorithm animation; algorithm animation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 6. 2012
Datum podání práce: 9. 12. 2014
Datum obhajoby: 3. 2. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/38102/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: