Prostredie Web 2.0 a jeho využitie v obchodných spoločnostiach

Název práce: Prostredie Web 2.0 a jeho využitie v obchodných spoločnostiach
Autor(ka) práce: Kapusta, Matúš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíček, Antonín
Oponenti práce: Klíma, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom mojej bakalárskej práce je uviesť základné informácie o prostredí Web 2.0 a jeho výhodách pre obchodné spoločnosti. V prvej časti práce definujem prostredie Web 2.0 a kľúčové rozdiely v porovnaní s prostredím Web 1.0. Ďalej opisujem konkrétne výhody, ktoré môžu firmy získať implementáciou prvkov prostredia Web 2.0 vo vzťahoch vo vnútri firmy, vo vzťahoch k zákazníkom a vo vzťahoch k obchodným partnerom. Ďalšia časť je už primárne orientovaná na sociálne siete a opisujem rôzne nástroje a techniky, pomocou ktorých je možné analyzovať reklamné stránky na sociálnych sieťach. Prínos mojej práce spočíva v praktickej časti, kde analyzujem konkrétnu spoločnosť a spôsoby, akými využíva sociálne siete. Po podrobnej analýze pomocou vybraného nástroja navrhujem možné opatrenia, ktoré by mohli súčasnú situáciu zlepšiť.
Klíčová slova: návštevy; internetová stránka; internetový obchod; Social bakers; Facebook; internet; sociálne siete; Web 2.0; marketing
Název práce: Prostredie Web 2.0 a jeho využitie v obchodných spoločnostiach
Autor(ka) práce: Kapusta, Matúš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíček, Antonín
Oponenti práce: Klíma, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem mé bakalářské práce je uvést základní informace o prostředí Web 2.0 a jeho výhodách pro obchodní společnosti. V první části práce definuji prostředí Web 2.0 a klíčové rozdíly oproti prostředí Web 1.0. Dále popisuji konkrétní výhody, které mohou firmy získat implementací prvků prostředí Web 2.0 ve vztazích uvnitř firmy, ve vztazích k zákazníkům a ve vztazích k obchodním partnerům. Další část je již primárně orientována na sociální sítě a popisuji různé nástroje a techniky, pomocí kterých je možné analyzovat reklamní stránky na sociálních sítích. Přínos mé práce spočívá v praktické části, kde analyzuji konkrétní společnost a způsoby, jakými využívá sociální sítě. Po podrobné analýze pomocí vybraného nástroje navrhuji možná opatření, která by mohla současnou situaci zlepšit.
Klíčová slova: Social bakers; sociální sítě; internet; Facebook; návštěvy; marketing; internetový obchod; internetová stránka; Web 2.0
Název práce: The Web 2.0 environment and its usage in business corporations
Autor(ka) práce: Kapusta, Matúš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíček, Antonín
Oponenti práce: Klíma, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of my Bachelor thesis is to bring basic information about the Web 2.0 environment and its advantages for business corporations. In the first part of thesis I define the Web 2.0 environment and the key differences betweet Web 2.0 and Web 1.0. Next I describe specific advantages which firms can achieve by implementation of Web 2.0 environments elements in relationships inside the firm, relationships with costumers and relationships with business partners. The next part is primarly oriented upon social networks and I describe various tools and techniques which can be used to analyze advertising pages on social networks. The added value of my work is in analysis of a company and the method it uses social media sites. After a detailed analysis constructed with a chosen tool I purpose some changes that could improve the actual state.
Klíčová slova: marketing; Facebook; The Internet; Social bakers; social networks; website; visits; Web 2.0; e-shop

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 12. 2014
Datum podání práce: 30. 4. 2015
Datum obhajoby: 16. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50660/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: