Nástroj pro podporu vývoje na platformě ServiceNow

Název práce: Nástroj pre podporu vývoja na platforme ServiceNow
Autor(ka) práce: Paulech, Matej
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Šlajchrt, Zbyněk
Oponenti práce: Janeček, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Témou tejto práce je vytvorenie nástroja pre podporu vývoja na platforme ServiceNow. ServiceNow je cloudový nástroj pre riadenie IT služieb v spoločnostiach. ServiceNow poskytuje široké možnosti customizácie, medzi ktoré patrí napr. customizácia prostredníctvom skriptov. Skriptovanie je však realizované cez rozhranie webového prehliadača a nie je veľmi užívateľsky prívetivé. Cieľom tejto práce je navrhnúť nástroj pre zjednodušenie skriptovania na tejto platforme a implementácia jeho najkritickejších častí ako pluginu pre vybraný programátorský editor - Eclipse IDE. Nástroj bude podporovať stiahnutie skriptov zo ServiceNow, ich pohodlnú editáciu, aktualizáciu a nahranie zmien späť na ServiceNow s kontrolou, aby nedošlo k prepísaniu zmien iného konzultanta. Hlavným prínosom práce je vytvorenie pluginu zjednodušujúceho konzultantom skriptovanie na platforme ServiceNow. Nástroj bude po dokončení tejto práce ďalej rozvíjaný.
Klíčová slova: synchronizácia; verzovanie zdrojového kódu; podpora vývoja skriptov; ServiceNow; Eclipse
Název práce: Nástroj pro podporu vývoje na platformě ServiceNow
Autor(ka) práce: Paulech, Matej
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Šlajchrt, Zbyněk
Oponenti práce: Janeček, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tématem této práce je vytvoření nástroje pro podporu vývoje na platformě ServiceNow. ServiceNow je cloudový nástroj pro řízení IT služeb ve společnostech. ServiceNow poskytuje široké možnosti customizace, mezi které patří také customizace pomocí skriptů. Skriptování je realizováno prostřednictvím webového rozhrání prohlížeče, které není velmi uživatelsky přívětivé. Cílem této práce je navrhnout nástroj pro zjednodušení skriptování na této platformě a implementace jeho nejkritičtějších částí pro vybraný programátorský editor - Eclipse IDE. Nástroj bude podporovat stáhnutí skriptů ze ServiceNow, jejich pohodlnou editaci, aktualizaci a nahrání změn zpět na ServiceNow s kontrolou, aby nebyla přepsána práce jiného konzultanta. Hlavním přínosem práce je vytvoření pluginu zjednodušujícího skriptování na platformě ServiceNow. Nástroj bude po dokončení této práce dále rozvíjen.
Klíčová slova: synchronizace; podpora vývoje skriptů; ServiceNow; verzování zdrojového kódu; Eclipse
Název práce: ServiceNow Development Tools
Autor(ka) práce: Paulech, Matej
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Šlajchrt, Zbyněk
Oponenti práce: Janeček, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The topic of this paper is creation of new ServiceNow development tool. ServiceNow is cloud based IT service support management tool. It is widely customizable, mainly by creating scripts. The problem is that scripts are created via web browser, which is not very user friendly. The main goal of this paper is to design better solution for creating scripts in ServiceNow and implement it for selected integrated development environment - Eclipse. Created development tool should support these operations - checking out scripts from ServiceNow to local workspace, editing them in special editor, updating them to newest version and committing them back to ServiceNow with check that work of some other developer is not overwritten. The main contribution of this paper is created ServiceNow development tool that provides better user experience than existing solutions. This paper is only start of development. It will continue in the future.
Klíčová slova: synchronization; Eclipse; version control system; development tool; ServiceNow

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 5. 2014
Datum podání práce: 30. 4. 2015
Datum obhajoby: 4. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/48034/podrobnosti

Soubory ke stažení

Neveřejná příloha
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: