Marketingová strategie značky Zovirax

Název práce: Marketingová stratégia značky Zovirax
Autor(ka) práce: Mráz, Miroslav
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Tatičová, Lucia
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom tejto diplomovej práce je analyzovať marketingovú stratégiu značky Zovirax a na základe tejto analýzy navrhnúť možné vylepšenia do budúcnosti. Teoretická časť má tri kapitoly. Prvá sa venuje vymedzeniu základných pojmov, ktoré súvisia s marketingom. Druhá kapitola sa venuje vymedzeniu značky a jej úlohe. Tretia kapitola sa zaoberá teoretickým vymedzením marketingovej stratégie s jej zložkami, vrátane stratégie na úrovni produktu, ceny, distribúcie a komunikácie. Po teoretickej časti nasleduje praktická časť, kde sa venujem samotnej marketingovej stratégii značky Zovirax. Návrhy zlepšenia a odporúčania do budúcnosti vychádzajú zo SWOT analýzy, z analýzy konkurencie, z analýzy súčasnej marketingovej stratégie a z vlastného výskumu.
Klíčová slova: Zovirax; Marketingová stratégia; Značka
Název práce: Marketingová strategie značky Zovirax
Autor(ka) práce: Mráz, Miroslav
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Tatičová, Lucia
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat marketingovou strategii značky Zovirax a na základě této analýzy navrhnout možné vylepšení do budoucna. Teoretická část má tři kapitoly. První se věnuje vymezení základních pojmů, které souvisí s marketingem. Druhá kapitola se věnuje vymezení značky a její role. Třetí kapitola se zabývá teoretickým vymezením marketingové strategie s jejími složkami, včetně strategie na úrovni produktu, ceny, distribuce a komunikace. Po teoretické části následuje praktická část, kde se věnuji samotné marketingové strategii značky Zovirax. Návrhy zlepšení a doporučení do budoucna vycházejí ze SWOT analýzy, z analýzy konkurence, z analýzy současné marketingové strategie a z vlastního výzkumu.
Klíčová slova: Marketingová strategie; Značka; Zovirax
Název práce: Marketing strategy of Zovirax
Autor(ka) práce: Mráz, Miroslav
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Tatičová, Lucia
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to analyze the marketing strategy of brand Zovirax and, according to this analysis, recommend the improvements into the future. Theoretical part is divided into three chapters. The first chapter describes the basic terms related to marketing. The second chapter describes the term brand and its role in marketing. The third chapter dedicates to theoretical definition of marketing strategy with its elements including strategies at the level of product, price, distribution and communication. The theoretical part is followed by a practical part, which deals with the actual marketing strategy of Zovirax. Proposals for improvements and suggestions into the future are based on the SWOT analysis, analysis of competition, analysis of current marketing strategy and on my own research.
Klíčová slova: Brand; Marketing strategy; Zovirax

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 9. 2014
Datum podání práce: 7. 5. 2015
Datum obhajoby: 28. 5. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49022/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: