Změny procesů přijaté za účelem dosažení cílů finančního plánu 2015 -- 2017 společnosti prodávající úvěrové produkty

Název práce: Změny procesů přijaté za účelem dosažení cílů finančního plánu 2015 -- 2017 společnosti prodávající úvěrové produkty
Autor(ka) práce: Tupý, Marek
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Doucek, Petr
Oponenti práce: Svatá, Vlasta
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Předmětem mé diplomové práce je optimalizace vybraných business procesů konkrétní společnosti. Jedná se o procesy, jejichž optimalizace povede k úspoře času, finančních prostředků a generování dalšího zisku a/nebo stávající objem zisku výrazně zvýší. V diplomové práci jsem navrhl metriky procesů, indikátory splnění těchto metrik a popsal nové informační systémy, které budou součástí optimalizovaných procesů. V úvodní části práce představuji teoretické aspekty a přechod z funkčního na procesní řízení, modelování na základě jednotlivých metodik, standardů a měření výkonnosti jednotlivých procesů. V následující praktické části práce řeším aplikaci teoretických poznatků na konkrétní společnost. Tuto společnost nejprve představuji, vymezuji její postavení v rámci trhu, provádím komplex strategických analýz, jejichž zařazení zdůvodňuji a na základě výsledků analýzy pojmenovávám problematické aspekty nejkritičtějších procesů a navrhuji jejich optimalizaci. Důležitou součástí této části jsou metriky a indikátory splnění těchto metrik, kterými jsou sledovány a vyhodnocovány cíle jednotlivých procesů a tím i jejich úspěšná realizace. Po zapracování navržených optimalizací se společnost výrazně posune nejen ve sledovaných metrikách, ale zvýší se i její hodnota, což uvedu v závěru práce.
Klíčová slova: BPI; modelování podnikových procesů; optimalizace podnikových procesů; podnikové procesy; BPR
Název práce: Optimization of selected business processes
Autor(ka) práce: Tupý, Marek
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Doucek, Petr
Oponenti práce: Svatá, Vlasta
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The subject of my thesis is the optimization of selected business processes in the specific company. These are processes, which optimization will lead to save time, money and will generate additional income and increase the current level of profit significantly. In my thesis, I proposed several indicators of metrics and describe new information systems that will be part of optimized processes. In the first part I present the theoretical aspects and the transition from functional to process management, modeling based on different methodologies, standards and measuring the performance of individual processes. In the next chapter I am dealing with the practical application of theoretical knowledge on a specific company. First I briefly introduce this company, define its position in the market, and going through complex of strategic analysis. Next I give solution how to find out the problematic aspects of the most critical processes and then I suggest optimization. An important part of this thesis are suggested metrics and indicators for these metrics, which are monitored and evaluate targets of each individual process and thus his successful implementation. After incorporating the proposed optimization, the company has significantly shifted not only in monitored metrics, but will also increase its value. These ideas I will summarize in the end of the work.
Klíčová slova: business processes; BPR; business process optimization; business process modeling; BPI

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Podniková informatika
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 4. 2015
Datum podání práce: 29. 4. 2015
Datum obhajoby: 5. 10. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/52514/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: