Portál pro podporu výuky cizích jazyků

Název práce: Portál pre podporu výučby cudzích jazykov
Autor(ka) práce: Banáková, Lucia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pecinovský, Rudolf
Oponenti práce: Oraný, Vladimír
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je návrh a vývoj portálu pre podporu výučby cudzích jazykov. Tento portál by mal slúžiť pre študentov na precvičovanie učiva prostredníctvom hier. Učiteľom by mal poskytnúť možnosť administrácie študentov, obsahu, ktorý jednotlivé hry študentom predkladajú, možnosť zadávať študentom úlohy a prezerať si výkon študentov v hrách. Prvá časť práce sa venuje hrám a gamifikácií vo výuke z teoretickej stránky, analýzou vybraných gamifikovaných či herných systémov podporujúcich výučbu cudzích jazykov a prieskumu záujmu o takýto produkt a jeho žiadaných vlastností medzi pedagógmi cudzích jazykov. Nasleduje návrh funkcionality samotného portálu, popis architektúry systému a uživateľská príručka. Praktickým výstupom práce je webová aplikácia, ktorú možno jednoducho rozšíriť o ďalšie hry vďaka vytvorenému programovému rozhraniu.
Klíčová slova: Herný portál; Gamifikácia výučby; MVC; Výučba cudzích jazykov; Play framework
Název práce: Portál pro podporu výuky cizích jazyků
Autor(ka) práce: Banáková, Lucia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pecinovský, Rudolf
Oponenti práce: Oraný, Vladimír
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je návrh a vývoj portálu pro podporu výuky cizích jazyků. Tento portál by měl sloužit pro studenty na procvičování učiva prostřednictvím her. Učitelům by měl poskytnout možnost administrace studentů, obsahu, který jednotlivé hry studentům předkládají, možnost zadávat studentům úkoly a prohlížet si výkon studentů ve hrách. První část práce se věnuje hrám a gamifikaci ve výuce z teoretické stránky, analýzou vybraných gamifikovaných či herních systémů podporujících výuku cizích jazyků a průzkumu zájmu o takový produkt a jeho žádaných vlastností mezi pedagogy cizích jazyků. Následuje návrh funkcionality samotného portálu, popis architektury systému a uživatelská příručka. Praktickým výstupem práce je webová aplikace, kterou lze jednoduše rozšířit o další hry díky vytvořenému programovému rozhraní.
Klíčová slova: Herný portál; MVC; Play framework; Gamifikace výuky; Výuka cizích jazyků
Název práce: Portal supporting the teaching process of foreign languages
Autor(ka) práce: Banáková, Lucia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pecinovský, Rudolf
Oponenti práce: Oraný, Vladimír
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the diploma thesis is to design and develop portal supporting the teaching process of foreign languages. This portal should help students to practice the previously learned topics and provide their teachers with the possibility to administer students, the subject matter presented in the games, give assignments and view performance of their students in the games played. The first part of the thesis presents games and gamification in the teaching process from theoretical point of view, analysis of selected gamified and game systems supporting the teaching process and a survey of demnad for such a product and its features among foreign language teachers. The following part describes the design of the resulting application, description of the implemented architecture and user manual. Practical outcome of this thesis is a web application that can be easily extended by adding new games that use the application interface defined.
Klíčová slova: Play framework; Game portal; Gamification of teaching; Foreign language teaching; MVC

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Kognitivní informatika
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 9. 2014
Datum podání práce: 29. 4. 2015
Datum obhajoby: 28. 5. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49446/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: