Podnikatelský plán

Název práce: Podnikatelský plán
Autor(ka) práce: Veselá, Petra
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kovář, František
Oponenti práce: Trachta, Václav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení restaurace. Podnikatelský záměr spočívá v zaplnění mezery na trhu restaurací se zdravým stravováním v okresním městě Pelhřimov. Teoretická část je věnována popisu zpracování podnikatelského plánu a popisu strategických a ekonomických analýz, na jejichž základě dojde v praktické části k vyhodnocení podnikatelského záměru a zpracování vlastního podnikatelského plánu. V rámci diplomové práce budou využity PESTLE analýza, Porterův model 5 sil, Analýza rizik a SWOT analýza. Stěžejní částí je sestavení finančního plánu restaurace, který umožní posouzení reálnosti a životaschopnosti podnikatelského záměru. Finanční plán je doplněn nejdůležitějšími poměrovými ukazateli, vyplývajícími z finanční analýzy.
Klíčová slova: Finanční plán; Strategická analýza; Restaurace; Podnikatelský plán
Název práce: Business Plan
Autor(ka) práce: Veselá, Petra
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kovář, František
Oponenti práce: Trachta, Václav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to create a business plan for starting a restaurant. The business plan is to fill the gap in the market of the restaurants with healthy eating in the district town Pelhřimov. The theoretical part deals with processing a business plan and describes the strategic and economic analysis, on whose basis comes in a practical the evaluation of the business plan and the development of the business plan. There will be used PESTLE analysis, Porter's five forces model, risk analysis and SWOT analysis in the thesis. The main part is the compilation of the financial plan of the restaurant, which allows assessing the feasibility and viability of the business plan. The financial plan is complemented by the most important financial ratios, resulting from the financial analysis.
Klíčová slova: strategic analysis; restaurant; business plan; financial plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 9. 2014
Datum podání práce: 30. 4. 2015
Datum obhajoby: 11. 9. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49173/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: