Cyklistická doprava v Prešovském kraji

Název práce: Cyklistická doprava v Prešovskom kraji
Autor(ka) práce: Sýkora, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Širgel, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou podpory rozvoja cyklistickej a cykloturistickej infraštruktúry na území Prešovského samosprávneho kraja, ktorý leží na východe Slovenskej republiky. Práca je rozdelená na 3 kapitoly. Prvá je zameraná na vysvetlenie základných pojmov v oblasti cyklistickej dopravy ako aj jej rozdelenia spolu s legislatívou, týkajúcou sa danej témy. Druhá kapitola sa venuje popisu Prešovského kraja a hlavne cyklotrasám na jeho území, ktoré sú naplánované, alebo sú už vo výstavbe. Dôležitosť sa prikladá hlavne medzinárodnej spolupráci s Poľskom pri budovaní siete cyklotrás v predmetnom území. Priblížená je aj stratégia rozvoja cyklistiky na Slovensku. Tretia kapitola sa venuje konkrétnym návrhom autora na zlepšenie cyklistickej infraštruktúry a podpory atraktivity cykloturizmu na východe Slovenska.
Klíčová slova: Cyklistická infraštruktúra; Cyklistická trasa; Stratégia rozvoja cyklistiky ; Cyklobus
Název práce: Cyklistická doprava v Prešovském kraji
Autor(ka) práce: Sýkora, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Širgel, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou podpory rozvoje cyklistické a cykloturistické infrastruktury na území Prešovského samosprávného kraje, který leží na východě Slovenské republiky. Práce je rozdělena na 3 kapitoly. První je zaměřena na vysvětlení základních pojmů v oblasti cyklistické dopravy a její rozdělení spolu s legislativou, týkající se daného tématu. Druhá kapitola se věnuje popisu Prešovského kraje a hlavně cyklotrasám na jeho území, které jsou plánovány, nebo jsou již ve výstavbě. Důležitost se přikládá hlavně mezinárodní spolupráci s Polskem při budování sítě cyklostezek v předmětném území. Přiblížena je i strategie rozvoje cyklistiky na Slovensku. Třetí kapitola se věnuje konkrétním návrhům autora na zlepšení cyklistické infrastruktury a podpory atraktivity cykloturizmu na východě Slovenska.
Klíčová slova: Strategie rozvoje cyklistiky; Cyklistická trasa; Cyklobus; Cyklistická infrastruktura
Název práce: Cycling in the Prešov region
Autor(ka) práce: Sýkora, Peter
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Širgel, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Master's thesis deals with the issue of supporting the development of cycling and cycling infrastructure in the Prešov Region, which is located in the east of the Slovak Republic. The work is divided into three chapters. The first is intended to explain the basic concepts of cycling as well as its division along with the legislation on the subject. The second chapter is devoted to the description of Prešov Self-Governing Region and especially cycling tracks in the area that is either in the planning stage or already under construction. Very important is also international cooperation with Poland in conecting cycling routes in the border. The last part of the thesis deals with the author's specific proposals related to the promotion of cycling tourism in the East Slovakia as well as the improvement of the cycling infrastructure in the region.
Klíčová slova: Cycling races; Cyclobus; Cycling development strategy; Cycling infrastructure

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 10. 2014
Datum podání práce: 6. 5. 2015
Datum obhajoby: 8. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49818/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: