Podniková správa mobilních zařízení

Název práce: Podniková správa mobiných zariadení
Autor(ka) práce: Paňková, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Horník, Adam
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom bakalárskej práce je popísať a zanalyzovať problematiku správy mobilných zariadení -- mobilných aplikácií, funkcionality a možností riešení v podnikoch s ohľadom na potrebné zabezpečenie. V teoretickej časti sa zaoberá popisom jednotlivých dodávateľov, možnosťami správy zariadení vo vlastníctve spoločnosti ako aj vo vlastníctve jednotlivých zamestnancov a venuje sa aj popisu konkrétneho riešenia nasadenia správy mobilných zariadení v spoločnosti. V praktickej časti je rozanalyzovaná a okomentovaná štúdia globálneho trhu z roku 2014, ako aj prieskum českého trhu z roku 2013. Obe štúdie dodávajú kontext vlastnému prieskumu súčasnému využitia správy mobilných zariadení podnikov v jednotlivých oblastiach, ktoré boli zhromaždené telefonickým prieskumom. Výsledky tohto prieskumu sú v praktickej časti prehľadne rozobraté, popísané a zanalyzované.
Klíčová slova: smartfón; správa mobilných zariadení; operačný systém; bring your own device; mobilné zariadenia; mobilné aplikácie
Název práce: Podniková správa mobilních zařízení
Autor(ka) práce: Paňková, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Horník, Adam
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat a zanalyzovat problematiku správy mobilních zařízení - mobilních aplikací, funkcionality a možností řešení v podnicích s ohledem na potřebné zabezpečení. V teoretické části se zabývá popisem jednotlivých dodavatelů, možnostmi správy zařízení jak ve vlastnictví společnosti tak ve vlastnictví jednotlivých zaměstnanců a věnuje se i popisu konkrétního řešení nasazení správy mobilních zařízení ve společnosti. V praktické části je rozanalyzovaná a komentována studie globálního trhu z roku 2014, jako i průzkum českého trhu z roku 2013. Obě studie dodávají kontext vlastnímu průzkumu současného využití správy mobilních zařízení podniků v jednotlivých oblastech, které byly shromážděné telefonickým průzkumem. Výsledky tohoto průzkumu jsou v praktické části přehledně rozebrány, popsány a zanalyzovány.
Klíčová slova: správa mobilních zařízení; bring your own device; smartfón; mobilní aplikace; mobilní zařízení
Název práce: Enterprise mobile device management
Autor(ka) práce: Paňková, Jana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Horník, Adam
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of the bachelor thesis is to describe and analyze the topic of mobile device management -- mobile applications, functionalities and the possibilities of implementation in the heterogeneous environment of companies, with all of the attached security issues covered. In the first, theoretical part the thesis describes particular vendors, possibilities of the management of mobile devices, both in company and employee ownership. We also describe the actual model of implementation the mobile device management in an actual Czech company. Second part of the thesis consists from the analyzed and commented the global market study, conducted in 2014 as well as the Czech Republic mobile device management market poll from the year 2013. Both of the studies put the original telephonic poll, made for the purpose of this thesis, in wider context. The results of the poll are analyzed and described in a comprehensive way.
Klíčová slova: Mobile device management; smartphone; mobile applications; BYOD; operating system

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 3. 2015
Datum podání práce: 5. 5. 2015
Datum obhajoby: 23. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51803/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: