Osobnosti ruské historie v ČR a v SR ako potenciál pro rozvoj cestovního ruchu

Název práce: Osobnosti ruskej histórie v ČR a v SR ako potenciál pre rozvoj cestovného ruchu
Autor(ka) práce: Kučinová, Anna
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Vogelová, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce bolo vytvoriť netradičnú tematickú trasu spájajúcu atraktivity spojené s významnými osobnosťami ruskej histórie na území Českej a Slovenskej republiky. Prvé dve kapitoly sú venované vymedzeniu pojmov v cestovnom ruchu, predovšetkým pojmov z oblasti kultúrno poznávacieho cestovného ruchu, a charakteristike produktu v kultúrnom cestovnom ruchu. V tretej kapitole sú charakterizované jednotlivé osobnosti ruskej histórie a ich spojenie s ČR a SR s uvedením jednotlivých atraktivít. Ďalšia kapitola je venovaná predstaveniu návrhu konkrétnej tematickej trasy prechádzajúcej územím ČR a SR.V závere kapitoly sú uvedené ďalšie návrhy tematických trás. Záverečná kapitola obsahuje analýzu príjazdového cestovného ruchu z Ruska a zhodnotenie potenciálu témy osobností ruskej histórie pre rozvoj cestovného ruchu v Českej a Slovenskej republike. Výsledkom práce je návrh jedinečnej tematickej trasy prechádzajúcej územím ČR a SR, ktorá sa skladá zo zaujímavých a unikátnych atraktivít spojených s menami významných osobností ruskej histórie a kultúry so zreteľom na aktuálne trendy a požiadavky, predovšetkým ruských turistov, v rámci príjazdového cestovného ruchu.
Klíčová slova: osobnosti; kultúrno poznávací cestovný ruch; ruská história; tematická trasa; atraktivity
Název práce: Osobnosti ruské historie v ČR a v SR ako potenciál pro rozvoj cestovního ruchu
Autor(ka) práce: Kučinová, Anna
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Vogelová, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit netradiční tematickou trasu spojující atraktivity spojené s významnými osobnostmi ruské historie na území České a Slovenské republiky. První dvě kapitoly jsou věnovány vymezení pojmů v cestovním ruchu, především pojmů z oblasti kulturně poznávacího cestovního ruchu, a charakteristice produktu v kulturním cestovním ruchu. Ve třetí kapitole jsou charakterizovány jednotlivé osobnosti ruské historie a jejich spojení s ČR a SR s uvedením jednotlivých atraktivit. Další kapitola je věnována představení návrhu konkrétní tematické trasy procházející územím ČR a SR.V závěru kapitoly jsou uvedeny další návrhy tematických tras. Závěrečná kapitola obsahuje analýzu příjezdového cestovního ruchu z Ruska a zhodnocení potenciálu témata osobností ruské historie pro rozvoj cestovního ruchu v České a Slovenské republice. Výsledkem práce je návrh jedinečné tematické trasy procházející územím ČR a SR, která se skládá ze zajímavých a unikátních atraktivit spojených se jmény významných osobností ruské historie a kultury s ohledem na aktuální trendy a požadavky, především ruských turistů, v rámci příjezdového cestovního ruchu.
Klíčová slova: atraktivity; kulturně poznávací cestovní ruch; tematická trasa; ruská historie; osobnosti
Název práce: Personalities of Russian history in Czech and Slovak Republic and their contribution to the development of tourism
Autor(ka) práce: Kučinová, Anna
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Vogelová, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main objective of the bachelor's thesis was to create a special thematic route connecting attractions associated with important personalities of Russian history in Czech and Slovak Republic. First two chapters are devoted to terms in tourism, mainly terms in cultural and cognitive tourism, and characteristics of a product in the cultural tourism. In the third chapter personalities of Russian history are separatelly charactarized and their connection to the Czech and Slovak Republic is described with each attraction indicated. Next chapter is devoted to a proposal of an actual thematic route going through the territory of the Czech and Slovak Republic. At the end of the chapter one can find other proposed thematic routes. The conclusion consists of an analysis of inbound tourism from Russia and evaluation of the potential of the topic "Personalities of Russian history in Czech and Slovak Republic and their contribution to the development of tourism". The result of the thesis is a proposal of an unique thematic route going through the territory of Czech and Slovak Republic, consisting of interesting and unique attractions associated with important personalities of Russian history and culture with focus on current trends and requirements of particularly Russian tourists in inbound tourism.
Klíčová slova: thematic route; Russian history; Personalities; cultural and cognitive tourism; attractions

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 6. 2014
Datum podání práce: 5. 5. 2015
Datum obhajoby: 2. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/48105/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: