Analýza a návrh Business Intelligence riešenia pre Atoz group

Název práce: Analýza a návrh Business Intelligence riešenia pre ATOZ group
Autor(ka) práce: Machaj, Maroš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Horníček, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom tejto práce bude analýza spoločnosti s následným BI riešením pre túto spoločnosť, ktorá sa zaoberá publikáciou odborných časopisov a organizovaním odborných konferencií. BI riešenie by malo byť využívané managementom spoločnosti. Aby bol dosiahnutý cieľ tejto práce, bolo nutné sa v spoločnosti kontaktovať s IT odborníkom a zamestnancom, ktorý má prístup k IS spoločnosti. Taktiež bolo nutné konzultovať požiadavky na BI riešenie pre spoločnosť s vyššie postaveným pracovníkom spoločnosti. Vďaka týmto konzultáciám bolo možné vytvoriť kostru pre analýzu spoločnosti a na ich základe vznikli kľúčové ukazovatele, ku ktorým pri riešení práce pribudnú ďalšie dimenzie. Praktická časť práce sa skladá z dvoch častí, a to z analýzy spoločnosti a konkrétneho BI riešenia pre spoločnosť. Práca bude obsahovať malé BI riešenie pre ukážku výhod BI. Toto riešenie obsahuje navrhnutie dátového skladu, ETL a pilotné riešenie. Prínos tejto práce spočíva v návrhu BI pre vydavateľskú (reklamnú) spoločnosť. Spoločnosť je dosť špecifická, takže inú spoločnosť, pre ktorú by bolo toto riešenie vhodné by bolo veľmi ťažké nájsť.
Klíčová slova: dimenzionálne modelovanie; BI (Business Inteligence); OLAP; ETL (dátová pumpa); MS SQL Server; DWH
Název práce: Analýza a návrh Business Intelligence riešenia pre Atoz group
Autor(ka) práce: Machaj, Maroš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Horníček, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem této práce bude analýza společnosti s následným BI řešením pro tuto společnost, která se zabývá publikací odborných časopisů a organizováním odborných konferencí. BI řešení by mělo být využíváno managementem společnosti. Aby bylo dosaženo cíle této práce, bylo nutné se ve společnosti kontaktovat s IT odborníkem a zaměstnancem, který má přístup k IS společnosti. Také bylo nutné konzultovat požadavky na BI řešení pro společnost s výše postaveným pracovníkem společnosti. Díky těmto konzultacím bylo možné vytvořit kostru pro analýzu společnosti a na jejich základě vznikly klíčové ukazatele, ke kterým při řešení práce přibudou další dimenze. Praktická část práce se skládá ze dvou částí, a to z analýzy společnosti a konkrétního BI řešení pro společnost. Práce bude obsahovat malé BI řešení pro ukázku výhod BI. Toto řešení obsahuje navržení datového skladu, ETL a pilotní řešení. Přínos této práce spočívá v návrhu BI pro vydavatelskou (reklamní) společnost. Společnost je dost specifická, takže jinou společnost, pro kterou by bylo toto řešení vhodné by bylo velmi obtížné najít
Klíčová slova: BI (Business Inteligence); OLAP; ETL (dátová pumpa); MS SQL Server; Dimenzionální modelování; DWH
Název práce: Analysis and Design Business Intelligence solutions for ATOZ group
Autor(ka) práce: Machaj, Maroš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Horníček, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main objective of this work will be the analysis of BI solution for this company, which deals with the publication of professional journals and the organization of conferences. BI solution should be used by company management. In order to achieve the objective of this work it was necessary to contact the company with IT professionals and employees who have access to the IS company. It was also necessary to consult the requirements for BI solutions for a company with a higher-ranking employees of the company. Thanks to these consultations it was possible to create the skeleton for the analysis of the company and on these grounds the new key indicators were created. To these indicators then new dimensions were added as well. The practical part consists of two parts, namely the analysis of a specific BI solution for the company. The work will include a small sample of BI solution for BI benefits. This solution includes designing the data warehouse, ETL and pilot solution. The contribution of this work is to design BI for publishing (advertising) company. The company is quite specific, so another company for which it would be suitable as well, is difficult to find.
Klíčová slova: MS SQL Server; BI (Business Intelligence); OLAP; ETL (data pump); DWH; dimensional modeling

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 2. 2015
Datum podání práce: 30. 4. 2015
Datum obhajoby: 19. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/52042/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: