MS Dynamics AX 2012, jeho koncepce BI nadstavby ve srovnání s možnostmi využití nástrojů MS Power BI

Název práce: MS Dynamics AX 2012, jeho koncepce BI nadstavby ve srovnání s možnostmi využití nástrojů MS Power BI
Autor(ka) práce: Štěpán, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Stanovská, Iva
Oponenti práce: šprungl, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Hlavním cílem bakalářské práce "MS Dynamics AX 2012 a jeho koncepce BI nadstavby ve srovnání s možnostmi využití nástrojů MS Power BI" je analýza dostupných nástrojů Business Intelligence pro tvorbu reportů a analytických výstupů v rámci ERP řešení Microsoft Dynamics AX 2012, dále srovnání těchto nástrojů s dalšími BI nástroji od společnosti Microsoft, do kterých jsou zařazeny produkty PowerPivot, Power View, Power Map a Power Query a které jsou dostupné zdarma v rámci kancelářské sady MS Office Excel 2013. Hlavní kritéria hodnocení jednotlivých nástrojů jsou míra dostupných funkcí, jejich hlavní výhody a nevýhody a celkový přínos pro koncového uživatele. Práce je v počátku zaměřena na současný stav a pozici ERP systémů na trhu, které je možno rozšířit o BI moduly a aplikace. Analýza dostupných řešení je rozdělena na skupiny pro malé, středně velké a velké podniky. Některé z vybraných BI nástrojů jsou popsány podrobněji. Hlavní část práce je věnována konkrétnímu ERP systému Microsoft Dynamics AX 2012 a to z pohledu jeho nabízených možností v integrované nadstavbě Business Intelligence a možností, které nabízí další nástroje v rámci MS Excel 2013.
Klíčová slova: Business Intelligence; Microsoft Excel 2013; ERP; Microsoft Dynamics AX 2012; Power BI
Název práce: MS Dynamics AX 2012 and its conception of Business Intelligence extension in comparison with MS Power BI tools
Autor(ka) práce: Štěpán, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Stanovská, Iva
Oponenti práce: šprungl, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main goal of the bachelor thesis entitled "MS Dynamics AX 2012 and its conception of Business Intelligence extension in comparison with Power BI tools" is to analyze available BI tools for creating reports and analytical outputs in ERP solution Microsoft Dynamics AX 2012. Another goal of the thesis is to compare these tools with other Microsoft Business Intelligence tools including PowerPivot, Power View, Power Map and Power Query which are free of charge and they are part of MS Office Excel 2013 package as well. The final evaluation of these tools is based on amount of available functions, and its advantages and disadvantages and all benefits for end users. The beginning of this thesis is focused on the current situation of ERP systems with BI modules and applications on the Czech market. The analysis of available solutions is divided into the groups according to the size of the companies - small, midsize and large companies. Some of these solutions are described in detail. The main part of the thesis is focused on the ERP system Microsoft Dynamics AX 2012 and its BI tools possibilities in comparison with BI tools which are available in MS Excel 2013.
Klíčová slova: Microsoft Dynamics AX 2012; Microsoft Excel 2013; Power BI; ERP; Business Intelligence

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 2. 2015
Datum podání práce: 4. 5. 2015
Datum obhajoby: 29. 1. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51072/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: