Návrh produktů a služeb z oblasti Beyond Banking

Název práce: Návrh produktov a služieb z oblasti Beyond Banking
Autor(ka) práce: Kopecký, Oldřich
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Albrecht, Jakub
Oponenti práce: Voříšek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca je zameraná na oblasť beyond banking a jej hlavným cieľom je priniesť nové inovatívne návrhy produktov a služieb v danej oblasti. V prvej časti práce je predstavená oblasť beyond banking a pojmy s ňou spojené, zároveň autor opisuje motiváciu banky k beyond bankingovým aktivitám a významnosť klienta v tejto oblasti. V ďalšej časti autor vykonal analýzu aktuálneho stavu bankového trhu v Českej republike, z ktorej výsledkov následne načrtol možné smerovanie trhu v budúcnosti. Po analytickej časti sú v práci predstavené existujúce beyond bankingové aktivity ako z Českej republiky, tak z trhu zahraničného a v poslednej časti práce autor prichádza so svojimi návrhmi produktov a služieb z oblasti beyond banking. Po predstavení návrhov jeden zvolený návrh rozpracováva viac do detailu, pri ktorom vypracuje business case a priblíži svoj návrh aj z informatického hľadiska.
Klíčová slova: Business case; Use case; Analýza bankového trhu; Návrh produktov a služieb; Beyond Banking
Název práce: Návrh produktů a služeb z oblasti Beyond Banking
Autor(ka) práce: Kopecký, Oldřich
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Albrecht, Jakub
Oponenti práce: Voříšek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce je zaměřena na oblast beyond banking a jejím hlavním cílem je přinést nové inovativní návrhy produktů a služeb v dané oblasti. V prvé části práce je představena oblast beyond banking a pojmy s ní spojené, zároveň autor popisuje motivaci banky k beyond bankingovým aktivitám a významnost klienta v této oblasti. V další části autor provedl analýzu aktuálního stavu bankovního trhu v České republice, z jejichž výsledků následně načrtnul možné směrování trhu v budoucnosti. Po analytické části jsou v práci představené existující beyond bankingové aktivity jak z České republiky, tak z trhu zahraničního. V poslední části práce autor přichází se svými návrhy produktů a služeb z oblasti beyond banking. Po představení návrhů jeden zvolený návrh rozpracovává víc do detailu, při kterém vypracuje business case a přiblíží svůj návrh z informatického hlediska.
Klíčová slova: Use case; Business case; Návrh produktů a služeb; Analýza bankovního trhu; Beyond Banking
Název práce: Product and services proposal in the Beyond Banking
Autor(ka) práce: Kopecký, Oldřich
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Albrecht, Jakub
Oponenti práce: Voříšek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The Bachelor thesis is focused on the Beyond Banking area and its main aim is to bring new innovative proposals of products and services in that area. In the first part author introduces Beyond Banking and concepts associated with it, while he describes what motivate the bank to introduce the Beyond Banking activities and the significance of the client in this field. In the next section the author analyses the current state of the banking market in the Czech Republic and outlines the possible future direction of the market from the results. In the analytical part of the thesis the author presents existing beyond banking activities in Czech Republic as well as in the foreign markets and in the last part of the thesis the author introduces his product design in the area of beyond banking. After presenting the proposals, the author chooses one proposal and analyses it in more detail.
Klíčová slova: Product and services proposa; Beyond Banking; Bank market analysis; Business case; Use case

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 12. 2014
Datum podání práce: 6. 5. 2015
Datum obhajoby: 17. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50467/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: