Aspekty bezpečnosti v příjezdovém cestovním ruchu Izraele

Název práce: Aspekty bezpečnosti v incomingovom turizme Izraela
Autor(ka) práce: Vlaháčová, Lucia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Burda, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom práce je zhodnotiť situáciu na poli bezpečnosti v incomingovom turizme Izraela a posúdiť bezpečnostný image tejto destinácie. Objektívne hodnotenie bezpečnostného statusu Izraela je v práci zastúpené Indexom svetového mieru. Ten komplexne posudzuje mierumilovnosť krajiny. Subjektívne hodnotenie stavu pochádza z dotazníkového prieskumu. Prieskum bol zameraný na konkrétnym trhovým segment - turistov, ktorí krajinu navštívili. Práca tiež obsahuje prehľad dôležitých historických udalostí, ktorých následky sa prejavili v príjazdoch medzinárodných návštevníkov i v celom turistickom sektor. Zároveň uvádza typy bezpečnostných kríz, ktoré v turizme môžu nastať. Popisuje ich vplyv na toto odvetvie i následné efekty a opatrenia krízového managementu. V závere je na základe zistených informácií potvrdená hypotéza o bezpečnosti turistických atraktivít i samotných turistov v destinácii Izrael.
Klíčová slova: bezpečnosť v cestovnom ruchu; hrozba; destinácia Izrael; krízový management; bezpečnostná kríza
Název práce: Aspekty bezpečnosti v příjezdovém cestovním ruchu Izraele
Autor(ka) práce: Vlaháčová, Lucia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Burda, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem práce je zhodnotit situaci na poli bezpečnosti v incomingovém turismu Izraele a posoudit bezpečnostní image této destinace. Objektivní hodnocení bezpečnostního statusu Izraele je v práci zastoupené Indexem světového míru. Ten komplexně posuzuje mírumilovnost země. Subjektivní hodnocení stavu pochází z dotazníkovému průzkumu. Průzkum byl zaměřený na konkrétní segment trhu - turisty, kteří zemi navštívili. Práce též obsahuje přehled důležitých historických událostí, jejichž následky se projevily v příjezdech mezinárodních návštěvníků i v celém turistickém sektoru. Zároveň uvádí typy bezpečnostních krizí, které v turismu mohou nastat. Popisuje jejich vliv na toto odvětví i následné efekty a opatření krizového managementu. V závěru je na základě zjištěných informací potvrzená hypotéza o bezpečnosti turistických atraktivit i samotných turistů v destinaci Izrael.
Klíčová slova: hrozby; destinace Izrael; krizový management; bezpečnostní krize; bezpečnost v cestovním ruchu
Název práce: Security aspects of inbound tourism to Israel
Autor(ka) práce: Vlaháčová, Lucia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Burda, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the bachelor thesis is to assess the level of security in inbound tourism to Israel and to review security image of the destination. Objective assessment of the security status of Izrael is represented by Global peace index. It measures national peacefulness comprehensively. The internal opinion on a situation is obtained from questionare. Questionare was focused on a specific market segment - on tourists who have visited the country. The thesis also includes the overwiev of important events from the history of Israel and their impact not only on arrivals of international visitors but on tertiary sector too. It presents the types of security crisis which can arise in tourim. Description of the ways in which tourist sector can be affected by the crisis is given as well as the function of crisis management and its measures. Last part of thesis evaluates the analysis of security situation in israeli inbound tourism. The hypothesis of Izrael as a safe destination to travel to is confirmed
Klíčová slova: threats; security crisis; crisis management; destination Israel; safety and security in tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 5. 2014
Datum podání práce: 5. 5. 2015
Datum obhajoby: 15. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/48013/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: