Italsko - české vztahy na příkladu exportu italské gastronomie do České republiky

Název práce: Le relazioni tra l´Italia e la Repubblica Ceca sul modello dell´esportazione della gastronomia italiana nella Repubblica Ceca
Autor(ka) práce: Podlešáková, Eliška
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Ferrarová, Miroslava
Oponenti práce: Vrzalová Hejsková, Marcela
Jazyk práce: Italiano
Abstrakt:
La tesi di laurea tratta delle relazioni tra l'Italia e la Repubblica Ceca sul modello dell'esportazione della gatronomia italiana nella Repubblica Ceca. La parte teorica si sforza di descrivere i principali aspetti della gastronomia italiana in termini generali e le relazioni tra l'Italia e la Repubblica Ceca. Si concentra su tutte le relazioni che hanno qualcosa di comune con la gastronomia. La parte analitica é elaborata mediante i questionari e un'analisi abbastanza dettagliata della gastronomia italiana nella Repubblica Ceca. L'obiettivo primario della tesi é scoprire se la gastronomia italiana nella Repubblica Ceca é realmente italiana. L'altro obiettivo é rivelare quanto le consuetudini alimentari dei Cechi, che frequentano i ristoranti italiani nella Repubblica Ceca, siano influenzate da quelle italiane.
Klíčová slova: consuetudini alimentari; relazioni culturali; relazioni turistiche; relazioni tra l´Italia e la Repubblica Ceca; ristoranti; relazioni commerciali; gastronomia italiana
Název práce: Italsko - české vztahy na příkladu exportu italské gastronomie do České republiky
Autor(ka) práce: Podlešáková, Eliška
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Ferrarová, Miroslava
Oponenti práce: Vrzalová Hejsková, Marcela
Jazyk práce: Italiano
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá vztahy mezi Itálii a Českou repulikou na příkladu exportu italské gastronomie do České republiky. Teoretická část popisuje obecně hlavní aspekty italské gastronomie a vztahy mezi Itálií a Českou republikou. Soustřeďuje se na všechny takové vztahy, které mají něco společného s gastronomií. Analytická část práce se zakládá na dotaznících a detailní analýze italské gastronomie v České republice. Hlavní cíl práce je zjistit, zda italská gastronomie v České republice je skutečně italská. Dalším cílem je odhalit, do jaké míry jsou stravovací návyky Čechů, kteří navštěvují italské restaurace, ovlivněny italskými stravovacími návyky.
Klíčová slova: stravovací návyky; obchodní vztahy; italská gastronomie; kulturní vztahy; turistické vztahy; restaurace; vztahy mezi Itálií i Českou republikou
Název práce: Italian - Czech relations on the example of exportanion of Italian gastronomy to the Czech republic
Autor(ka) práce: Podlešáková, Eliška
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Ferrarová, Miroslava
Oponenti práce: Vrzalová Hejsková, Marcela
Jazyk práce: Italiano
Abstrakt:
The thesis deals with relations between Italy and the Czech republic on the example of exportanion of Italian gastronomy to the Czech republic. The theoretical part tries to describe the principal aspects of Italian gastronomy in general terms and the relations between Italy and the Czech republic. It's concentrated on all the relations that have something in commom with gastronomy. The analytical part is based on questionnaires and quite a detailed analysis of Italian gastronomy in the Czech republic. The principal goal of the thesis is to find out whether the Italian gastronomy in the Czech republic is really Italian. Another aim is to reveal to which extent the eating habits of Czech people visiting Italian restaurants are influenced by Italian ones.
Klíčová slova: Italian gastronomy; restaurants; eating habits; cultural relations; tourist relations; commercial relations; Italian - Czech relations

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní politika a diplomacie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra románských jazyků

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 10. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2015
Datum obhajoby: 9. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44576/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: