Evropské kulturní trasy

Název práce: Európske kultúrne trasy
Autor(ka) práce: Capík, Juraj
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dianová, Markéta
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom práce je vytvoriť návrh novej európskej kultúrnej trasy v súlade s pravidlami prijatými Radou Európy. Trasa má prechádzať regiónmi mimo tradičných turistických centier a prostredníctvom propagácie ich kultúrneho dedičstva prispieť k ich ekonomickému rozvoju. Na naplnenie tohto cieľa bola využitá metodológia vypracovaná v rámci projektu CERTESS. Prvým krokom návrhu trasy je voľba a odôvodnenie témy, ktorú bude trasa sledovať. Následne sú identifikované zložky kultúrneho dedičstva, ktoré téme zodpovedajú. V dotknutých regiónoch je analyzovaná ponuka služieb napojených na cestovný ruch -- doprava, ubytovanie a stravovanie. Potom sú identifikované subjekty destinačného manažmentu s potenciálom byť členmi zastrešujúcej organizácie. V závere práce je vytvorený itinerár pre vybraný segment zákazníkov.
Klíčová slova: kultúrny turizmus; európska kultúrna trasa; cestovný ruch
Název práce: Evropské kulturní trasy
Autor(ka) práce: Capík, Juraj
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dianová, Markéta
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem práce je vytvořit návrh nové evropské kulturní trasy v souladu s pravidly přijatými Radou Evropy. Trasa má procházet regiony mimo tradičních turistických center a prostřednictvím propagace jejich kulturního dědictví přispět k jejich ekonomickému rozvoji. Na naplnění tohoto cíle byla využita metodologie vypracována v rámci projektu CERTESS. Prvním krokem návrhu trasy je volba a odůvodnění témata, které bude trasa sledovat. Následně jsou identifikovány složky kulturního dědictví, které tématu odpovídají. V dotčených regionech je analyzována nabídka služeb napojených na cestovní ruch - doprava, ubytování a stravování. Pak jsou identifikovány subjekty destinačního managementu s potenciálem být členy zastřešující organizace. V závěru práce je vytvořen itinerář pro vybraný segment zákazníků.
Klíčová slova: evropská kultruní trasa; kulturní turismus; cestovní ruch
Název práce: European cultural routes
Autor(ka) práce: Capík, Juraj
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dianová, Markéta
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this work is to create a proposal for a new European cultural route in accordance with the rules adopted by the Council of Europe. The route has to pass regions outside the traditional tourist centers, and through the promotion of their cultural heritage to contribute to their economic development. To meet this objective, methodology developed under the CERTESS has been used. The first step is theme selection and justification. Subsequently, elements of cultural heritage that correspond to the theme are identified. Range of services linked to tourism - transport, accommodation and catering - is analyzed in the regions. Then the destination management organizations with the potential to be members of the umbrella organization are identified. In conclusion, itinerary for selected customer segment is created.
Klíčová slova: cultural tourism; tourism; european cultural route

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 12. 2014
Datum podání práce: 30. 6. 2015
Datum obhajoby: 9. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50803/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: