Procesní management v logistické firmě, jeho zavádění, řízení a vyhodnocování

Název práce: Procesný manažment v logistickej firme, jeho zavádzanie, riadenie a vyhodnocovanie
Autor(ka) práce: Sedláková, Soňa
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Martínez, Felipe
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou procesného manažmentu. Jej cieľom je identifikácia procesov vo vybranej firme a ich následné grafické spracovanie v podobe procesnej mapy. Mapovanie procesov prebehlo pomocou kombinácie niekoľkých techník -- účasť na mapovaných procesoch, one-to-one rozhovory a pozorovanie. Súčasťou praktickej časti je taktiež situačná analýza. Pri analýze makroprostredia bola využitá PEST analýza, ktorá definuje politickú, ekonomickú, sociálnu a technologickú situáciu v Českej republike. V rámci analýzy odvetvia sa práca zaoberá trendmi v e-commerce a balíkovou dopravou. Za účelom analýzy konkurenčného prostredia bol vypracovaný Porterov model piatich síl. Analytická časť je obohatená analýzou SWOT. V závere práce na základe zistení vyplývajúcich z prevedených analýz autorka formuluje návrhy na zlepšenie vybraných firemných procesov.
Klíčová slova: balíková doprava; proces; e-commerce; procesný manažment; logistika
Název práce: Procesní management v logistické firmě, jeho zavádění, řízení a vyhodnocování
Autor(ka) práce: Sedláková, Soňa
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Martínez, Felipe
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou procesního managementu. Jejím cílem je identifikace procesů ve vybrané firmě a jejich následné grafické zpracování v podobě procesní mapy. Mapování procesů proběhlo pomocí kombinace několika technik - účast na mapovaných procesech, one-to-one rozhovory a pozorování. Součástí praktické části je také situační analýza. Při analýze makroprostředí byla využita PEST analýza, která definuje politickou, ekonomickou, sociální a technologickou situaci v České republice. V rámci analýzy odvětví se práce zabývá trendy v e-commerce a balíkovou dopravou. Za účelem analýzy konkurenčního prostředí byl vypracován Porterův model pěti sil. Analytická část je obohacena analýzou SWOT. V závěru práce na základě zjištění vyplývajících z převedených analýz autorka formuluje návrhy na zlepšení vybraných firemních procesů.
Klíčová slova: balíková doprava; proces; logistika; e-commerce; procesní management
Název práce: Process management in the logistic company and its implementation and evaluation
Autor(ka) práce: Sedláková, Soňa
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Martínez, Felipe
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis is focused on process management. Its aim is to identify the processes of the selected company and present a graphic illustration of these in process maps. The maps are results of process mapping, which is a combination of several techniques - participation in process, one-to-one interviews and observation. Practical part also includes situational analysis. For description of macroenvironment, PEST analysis was used. It defines political, economic, social and technological situation in the Czech Republic. The analysis of the microenvironment deals with trends in the area of e-commerce and parcel transport. In order to analyze the competitive environment, Porter five forces analysis has been made. The analytical part is enriched by SWOT analysis. In conclusion, due to the findings from the analyses, the author formulates proposals for the improvement of selected business processes.
Klíčová slova: process management; e-commerce; process; parcel transport; logistics

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 10. 2014
Datum podání práce: 15. 5. 2015
Datum obhajoby: 15. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49977/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: