Péče o zaměstnance

Název práce: Péče o zaměstnance
Autor(ka) práce: Zavadilová, Eva
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Legnerová, Kateřina
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce Péče o zaměstnance je seznámit čtenáře s problematikou poskytování jednotlivých zaměstnaneckých výhod (z pohledu zaměstnance i zaměstnavatele) a analyzovat jejich nabídku v České republice. Za tímto účelem byl sestaven dotazníkový formulář, který měl za úkol zjistit, jaké zaměstnanecké výhody jsou pracovníkům nabízeny, které z nich využívají, které by naopak uvítali a zda mají dostatek informací o systému zaměstnaneckých výhod v jejich firmě, případně jaký systém preferují. Pro provedení hlubší analýzy byly dotazníkovým šetřením zjišťovány i dodatečné informace o firmě (velikost, obor působení apod.) a o zaměstnanci (věk, pohlaví ad.). Výsledky analýzy jsou rozebrány a zakomponovány do praktické části a následně souhrnně prezentovány v závěru jako výstup bakalářské práce.
Klíčová slova: zaměstnanecké výhody; kafetéria systém; řízení lidských zdrojů; ZDP (zákon o daních z příjmů); ZP (zákoník práce)
Název práce: Employee Care
Autor(ka) práce: Zavadilová, Eva
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Legnerová, Kateřina
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the Bachelor's Thesis Employee Care is to introduce the issue of providing employee benefits (regarding both employee and employer) and to analyse their offer in the Czech Republic. To achieve this, a questionnaire was created. Its task was to determine which employee benefits are offered to employees, which of them are really used, which employee benefits employees would like to have, whether they have enough information about the benefits system in their company, or what kind of system they prefer. Moreover, the questionnaire contains additional information about the company (size, specialization, etc.) and about the employee (age, gender etc.), which was used for deeper analysis. The results of the analysis can be found in the practical part of the thesis and then they are summarized at the end of the Bachelor's Thesis.
Klíčová slova: employee benefits; cafeteria system; Human Resource Management; PIT (Personal Income Tax); LC (Labour Code)

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 10. 2014
Datum podání práce: 11. 5. 2015
Datum obhajoby: 11. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49596/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: