Problematika zaměstnávání znevýhodněných skupin na trhu práce

Název práce: Problematika zaměstnávání znevýhodněných skupin na trhu práce
Autor(ka) práce: Strnadová, Magdalena
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Stříteský, Marek
Oponenti práce: Cipra, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce na téma Problematika zaměstnávání znevýhodněných skupin na trhu práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob propuštěných z výkonu trestu odnětí svobody na trhu práce v České republice. První část práce je zaměřena na to, jak důležité postavení má zaměstnání nejen v životě jedince, ale také ve fungování celé společnosti, a dále na vymezení problematiky vybrané znevýhodněné skupiny. Druhá část práce je rozdělena na dva dílčí a jeden hlavní cíl, během nichž je na základě analýz charakterizována problematika zaměstnávání osob po výkonu trestu odnětí svobody v České republice, přehled podpor, kterých mohou tyto osoby při vstupu na trh práce využít, a na základě dotazování formou strukturovaných rozhovorů jsou identifikovány hlavní vnímané výhody a nevýhody zaměstnávání těchto osob z pohledu jejich zaměstnavatelů a jejich postoj k této znevýhodněné skupině.
Klíčová slova: Výkon trestu odnětí svobody; výpis z rejstříku trestů; reintegrace; zaměstnávání znevýhodněných skupin osob
Název práce: The Issues of Employing Disadvantaged Groups on the Labour Market
Autor(ka) práce: Strnadová, Magdalena
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Stříteský, Marek
Oponenti práce: Cipra, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The subject of the bachelor's thesis is the issue of the employment of disadvantaged groups on the labour market, primarily focusing on the employment of former prisoners on the Czech labour market. The first part of this paper discusses the importance of work in people's lives and the contribution work makes to a functional society, and defines the issues confronting that specific disadvantaged group. The second part is divided into two partial and one main objective. The two partial objectives are firstly to examine, based on analyses, the key aspects of the main problems facing former prisoners in the Czech Republic, and secondly to provide an overview of the support that such people can use to gain a foothold in the labour market. These are then followed by the main objective, which is to explore the main benefits and drawbacks of employing such people, perceived from their respective employer's point of view, and the standpoint of employers with regard to this disadvantaged group.
Klíčová slova: Imprisonment; employment of disadvantaged groups; reintegration; extract from the criminal records

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 10. 2014
Datum podání práce: 15. 5. 2015
Datum obhajoby: 11. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49556/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: