Právní ochrana osobních údajů

Název práce: Právna ochrana osobných údajov
Autor(ka) práce: Machová, Aneta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Žák, Květoslav
Oponenti práce: Grmelová, Nicole
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca pojednáva o ochrane osobných údajov z právneho hľadiska a je rozdelená do piatich kapitol. V teoretickej časti ponúka výklad právnej úpravy tohto odvetvia, Zákonu o ochrane osobných údajov v Českej republike a základných pojmov charakteristických pre túto oblasť. Vysvetľuje legálne aspekty spracovania osobných a citlivých údajov, venuje sa niektorým hlavným povinnostiam správcu a spracovateľa a funkciám, štruktúre a činnosti Úradu pre ochranu osobných udajov. V závere zhŕňa možné dôvody a dôsledky, ktoré nastanú pri porušení zákonom stanovených povinností pri spracovaní. Praktická časť potom stručne sumarizuje možné riziká pri zverejňovaní svojich osobných údajov na internete a sociálnych sieťach a ponúka niekoľko možností ako sa im vyhnúť, alebo ich aspoň minimalizovať a uchovať si svoje súkromie v bezpečí.
Klíčová slova: povinnosti pri spracovaní osobných údajov; osobný údaj; právna ochrana
Název práce: Právní ochrana osobních údajů
Autor(ka) práce: Machová, Aneta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Žák, Květoslav
Oponenti práce: Grmelová, Nicole
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce pojednává o ochraně osobních údajů z právního hlediska a je rozdělena do pěti kapitol. V teoretické části nabízí výklad právní úpravy tohoto odvětví, Zákonu o ochraně osobních údajů v České republice a základních pojmů charakteristických pro tuto oblast. Vysvětluje legální aspekty zpracování osobních a citlivých údajů, věnuje se některým hlavním povinnostem správce a zpracovatele a funkcím, struktuře a činnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů. V závěru shrnuje možné důvody a důsledky, které nastanou při porušení zákonem stanovených povinností při zpracování. Praktická část pak stručně sumarizuje možná rizika při zveřejňování svých osobních údajů na internetu a sociálních sítích a nabízí několik možností jak se jim vyhnout, nebo je alespoň minimalizovat a uchovat si své soukromí v bezpečí.
Klíčová slova: právní ochrana; povinnosti při zpracování osobních údajů; osobní údaj
Název práce: Legal protection of personal data
Autor(ka) práce: Machová, Aneta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Žák, Květoslav
Oponenti práce: Grmelová, Nicole
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis deals with the legal protection of personal data in general and it is divided into five chapters. The theoretical part provides the interpretation of the rules of this sector, the law for personal data protection in the Czech Republic and basic terms characteristic for this area. It explains the legal aspects of the processing of personal and sensitive data, moreover is dedicated to some of the major duties of the controller and processor and main functions, structure and activities of the Office for Personal Data Protection. The conclusion summarizes the possible reasons and consequences that occur in breach of statutory obligations in the process. The practical part then briefly sums up the possible risk when giving out personal information on the Internet and social networks and offers several options to avoid them or at least minimize them and keep your privacy safe.
Klíčová slova: personal data; obligations in processing of personal data; legal protection

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 10. 2013
Datum podání práce: 31. 5. 2015
Datum obhajoby: 4. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44494/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: