Externí audit komerčních bank v ČR

Název práce: Externý audit komerčných bánk v ČR
Autor(ka) práce: Ágošton, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Teplý, Petr
Oponenti práce: Rybák, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá oblasťou externého auditu komerčných bánk v prostredí Českej republiky. Jej cieľom je poukázať na odlišné techniky a špecifické procedúry, ktoré sú využívané v priebehu externého auditu komerčnej banky a ktoré odlišujú štatutárny audit bánk od auditu iných nebankových spoločností, spoločností poskytujúcich služby a výrobných podnikov. Ďalším cieľom tejto diplomovej práce je skúmanie lineárnej závislosti medzi počtom zmien audítora a zvolenými ukazovateľmi výkonnosti komerčnej banky. V prvej časti diplomovej práce nájdeme obecný rámec externého auditu s dôrazom na právne aspekty. Druhá časť sa zaoberá odlišnosťou banky od nebankových subjektov. V tretej časti diplomovej práce je uvedený popis jednotlivých auditných fáz, s dôrazom na fázu samotného výkonu auditu banky, na ktorej sa autor tejto diplomovej práce sám zúčastnil. V záverečnej časti tejto diplomovej práce nájdeme skúmanie lineárnej závislosti medzi počtom zmien audítora a vybranými ukazovateľmi výkonnosti komerčnej banky.
Klíčová slova: výkonnosť banky; credit review; externý audit; kreditné riziko; trhové riziko
Název práce: Externí audit komerčních bank v ČR
Autor(ka) práce: Ágošton, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Teplý, Petr
Oponenti práce: Rybák, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá oblastí externího auditu komerčních bank v prostředí České republiky. Jejím cílem je poukázat na odlišné techniky a specifické procedury, které jsou využívány v průběhu vnějšího auditu komerční banky a které odlišují povinný audit bank od auditu jiných nebankovních společností, společností poskytujících služby a výrobních podniků. Dalším cílem této diplomové práce je zkoumání lineární závislosti mezi počtem změn auditora a zvolenými ukazateli výkonnosti komerční banky. V první části diplomové práce najdeme obecní rámec externího auditu s důrazem na právní aspekty. Druhá část se zabývá odlišností banky od nebankovních subjektů. Ve třetí části diplomové práce je uveden popis jednotlivých auditních fází, s důrazem na fázi samotného výkonu auditu banky, na níž se autor této diplomové práce sám zúčastnil. V závěrečné části této diplomové práce najdeme zkoumání lineární závislosti mezi počtem změn auditora a vybranými ukazateli výkonnosti komerční banky.
Klíčová slova: kreditní riziko; výkonnost banky; tržní riziko; credit review; externý audit
Název práce: External audit of commercial banks in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Ágošton, Peter
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Teplý, Petr
Oponenti práce: Rybák, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This master thesis deals with the area of commercial bank's external audit in the Czech Republic. Its main goal is to highlight the different techniques and specific procedures which are used during statutory audit of commercial bank. Another goal of this master thesis is to investigate of a linear dependence between count of changes of auditors and selected commercial bank's performance indicators. In the first part we could find a general framework of the external audit with emphasis on legal aspects. The second part describes differences between bank and non-banking institution. The third part of this master thesis deals with a description of audit phases with emphasis on the interim audit phase at which the author of this master thesis was a part of audit providing team. The final part investigates the linear dependence between count of changes of auditors and selected commercial bank's performance indicators.
Klíčová slova: external audit; credit review; credit risk; market risk; bank´s performance indicators

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 9. 2014
Datum podání práce: 30. 6. 2015
Datum obhajoby: 17. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49658/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: