Kulturní potenciál regionu myjavských kopanic ze zaměřením na město Myjava

Název práce: Kultúrny potenciál regiónu myjavských kopaníc so zameraním na mesto Myjava
Autor(ka) práce: Kubík, Ľubomír
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Malcová, Zuzana
Oponenti práce: Barbara, Hucková
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca je zameraná na kultúrny potenciál mesta Myjava a záujem obyvateľov aj o iné ako tradičné formy kultúrnych prejavov. V teoretickej časti sa snaží priblížiť problematiku regionálnej a lokálnej kultúry, opisuje jednotlivé prvky lokálnej kultúry a približuje jednotlivé rozdiely v definíciach. Pokračuje stručným opisom demografie, podrobnejším opisom histórie od založenia mesta po súčasnosť a vymenovaním prvkov lokálnej kultúry, ktoré charakterizujú mesto Myjava. V praktickej časti sa práca venuje analýze súčasnej kultúrnej ponuky v meste, popisuje súčasné kultúrne podujatia, ktoré sú pravidelne opakované a načrtáva problém, že mesto sa dostatočne nevenuje alternatívnym formám kultúry. V dotazníkovom šetrení sa pokúša overiť hypotézu pomocou názorov obyvateľov mesta a na základe zistených skutočností odporučiť možné riešenia.
Klíčová slova: regionálna kultúra; lokálna kultúra; Myjava; mestská kultúra; analýza kultúry; alternatívna kultúra
Název práce: Kulturní potenciál regionu myjavských kopanic ze zaměřením na město Myjava
Autor(ka) práce: Kubík, Ľubomír
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Malcová, Zuzana
Oponenti práce: Barbara, Hucková
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce je zaměřená na kulturní potenciál města Myjava a zájem obyvatel i o jiné než tradiční formy kulturních projevů. V teoretické části se snaží přiblížit problematiku regionální a lokální kultury, popisuje jednotlivé prvky lokální kultury a přibližuje jednotlivé rozdíly v definicích. Pokračuje stručným popisem demografie, podrobnějším popisem historie od založení města po současnost a vyjmenováním prvků lokální kultury, které charakterizují město Myjava. V praktické části se práce věnuje analýze současné kulturní nabídky ve městě, popisuje současné kulturní akce, které jsou pravidelně opakované a načrtává problém, že město se dostatečně nevěnuje alternativním formám kultury. V dotazníkovém šetření se pokouší ověřit hypotézu pomocí názorů obyvatel města a na základě zjištěných skutečností doporučit možné řešení.
Klíčová slova: lokální kultura; kulturní analýza; Myjava; městská kultura; regionální kultura; alternativní kultura
Název práce: Cultural potential of Myjava „kopanice“ region with bearing on the town of Myjava
Autor(ka) práce: Kubík, Ľubomír
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Malcová, Zuzana
Oponenti práce: Barbara, Hucková
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis targets the cultural potential of the town of Myjava and the interest of its inhabitants in other than traditional forms of the cultural expression. The theory aims to elucidate the issue of regional and local culture, describing individual elements of a local culture and the differences in its definitions. It continues with a brief description of the demographics, more detailed description of the history of the town from the foundation until the present and enumarates the elements of a local culture characteristic for the town of Myjava. The practical part of the thesis examines the current options for culture in the town, describes recurring contemporary events and formulates an hypothesis proposing the town neglects alternative forms of the culture. The hypothesis is attested by an inquiry among the views of the residents and possible solutions are proposed.
Klíčová slova: Myjava; urban culture; alternative culture; regional culture; cultural analysis; local culture

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 2. 2015
Datum podání práce: 31. 5. 2015
Datum obhajoby: 16. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51504/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: