Využití metod řízení projektů pro rekonstrukci ubytovacího zařízení

Název práce: Využitie metód riadenia projektu pre rekonštrukciu ubytovacieho zariadenia
Autor(ka) práce: Vovčko, Vladislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Melechovský, Jan
Oponenti práce: Zouhar, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V tejto bakalárskej práci sa využíva riadenie projektov pre rekonštrukciu ubytovacieho zariadenia. V teoretickej časti sú uvedené a zadefinované základné pojmy, metódy a analýzy, ktoré sa pri projekte využívajú. Metódy CPM, PERT a rôzne typy analýz, ako napríklad SWOT a nákladová analýza, budú použité ako nástroje riadenia projektu. V praktickej časti si potom pomocou softwaru nájdeme optimálne riešenie pre potrebnú rekonštrukciu a názorne si ukážeme uplatnenie a využitie riadenie projektov v praxi. Vypracovaný model si zobrazíme pomocou ganttovho diagramu a nájdeme v ňom kritickú cestu pomocou metódy CPM. V projekte nájdeme vhodne riešenie z možných alternatív, ktoré ma zadávateľ k dispozícií, a poradíme mu pri výbere. V závere bakalárskej prace sa zhrnú všetky použite metódy, analýzy a od prezentujú sa v krátkosti výsledky projektového modelu, časových a nákladových analýz, analýz zdrojov a vysvetlime si ako nám riadenie projektov pomohlo pri výbere vhodného riešenia z možných alternatív pre rekonštrukciu stravovacieho zariadenia.
Klíčová slova: CPM; Analýza; Gantt; Projekt
Název práce: Využití metod řízení projektů pro rekonstrukci ubytovacího zařízení
Autor(ka) práce: Vovčko, Vladislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Melechovský, Jan
Oponenti práce: Zouhar, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací projektového řizení pro rekonstrukci ubytovacího zařízení. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy projektového řízení, modely a metody, které jsou používány počas projektu. Metody CPM, PERT a různé typy analýz jako SWOT nebo analýza nákladů, budou použity jako nástroje řízení projektu. Praktická část je zaměřena na nalezení optimálního řešení pro rekonstrukci s využitím projektování softwaru a také si ukážem, jak spravně aplikovat a využít projektového řízení. Vytvořeny model, bude zobrazen pomoci Ganttových diagramů a naleznem kritickou cestu pomocí CPM. V rámci projektu najdeme vhodné řešení z možných alternativ, které jsou k dispozici pro investora a poradime mu pri jeho výběru. V závěru bakalářské práce shrneme použité metody, analýzy a krátce odprezentujeme výsledný projektový model, časové a nákladové analýzy, analýzu zdrojů a vysvětlíme, jak nám projektový management pomohl s výběrem vhodného řešení pro rekonstrukci ubytovacího zařízení
Klíčová slova: Analýza; Gantt; Projekt; CPM
Název práce: Use of project management in the reconstruction of an accommodation facility
Autor(ka) práce: Vovčko, Vladislav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Melechovský, Jan
Oponenti práce: Zouhar, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor's thesis deals with an application of project management during the reconstruction of an accommodation facility. The theoretical part is focused on basic concepts of project management, models and methods, which are used in project. Methods such as CPM, PERT and different types of analys like SWOT or cost analysis will be used as tools of project management. The practical part is focused on finding optimal solution for reconstruction with use of projecting software and we will also show you application and use of project managment. Created model we will be shown through gantt diagrams and find a critical path by using CPM. In the project we will find a suitable solution from the possible alternatives that is available to the investor and advice him in his choice. In conclusion of the bachelor's thesis we will sum up used methods, analysis and shortly present the results of the project model, time and cost analysis, resource analysis and we will explain how project management helped us with picking the suitable solution for the reconstruction of an accommodation facility.
Klíčová slova: CPM; Gantt; Analysis; Project

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Matematické metody v ekonomii
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra ekonometrie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 12. 2014
Datum podání práce: 31. 5. 2015
Datum obhajoby: 25. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50282/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: