Využití distribučních úloh v stavební firmě

Název práce: Využitie distribučných úloh v stavebnej firme
Autor(ka) práce: Repoň, Patrik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fábry, Jan
Oponenti práce: Skočdopolová, Veronika
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá distribučnými úlohami, ktoré majú využitie v stavebnej firme. Cieľom predkladanej bakalárskej práce je uplatnenie distribučných úloh na problémy, s ktorými sa stavebná firma vo svojej činnosti často stretáva. Pokúsime sa nájsť prijateľné riešenia, ktoré firme pomôžu zefektívniť výrobu, ušetriť pracovný čas a finančné prostriedky. Bakalárska práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť je časť teoretická. Približuje problémy v stavebných firmách vo všeobecnosti, ako aj uplatnenie rôznych typov distribučných úloh. Ďalej sa tu stretávame s matematickými modelmi týchto úloh a s popisom optimalizačného programu LINGO, ktorý budeme využívať na ich riešenie. V praktickej časti sú distribučné úlohy aplikované na konkrétne problémy a reálne dáta. Záver práce obsahuje celkové zhodnotenie dosiahnutých výsledkov.
Klíčová slova: distribučné úlohy; optimalizačný program LINGO; úloha o pokrytí; priraďovací problém; dopravné problémy
Název práce: Využití distribučních úloh v stavební firmě
Autor(ka) práce: Repoň, Patrik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Fábry, Jan
Oponenti práce: Skočdopolová, Veronika
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá distribučními úlohy, které mají využití ve stavební firmě. Cílem předkládané bakalářské práce je uplatnění distribučních úloh na problémy, s nimiž se stavební firma ve své činnosti často setkává. Pokusíme se najít přijatelné řešení, které firmě pomohou zefektivnit výrobu, ušetřit pracovní čas a finanční prostředky. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je část teoretická. Přibližuje problémy ve stavebních firmách obecně, jakož i uplatnění různých typů distribučních úloh. Dále se zde setkáváme s matematickými modely těchto úloh a s popisem optimalizačního programu LINGO, který budeme využívat na jejich řešení. V praktické části jsou distribuční úlohy aplikovány na konkrétní problémy a reálná data. Závěr práce obsahuje celkové zhodnocení dosažených výsledků.
Klíčová slova: optimalizační program LINGO; dopravní problémy; distribuční úlohy; úloha o pokrytí; přiřazovací problém
Název práce: Use of distribution of tasks in construction company
Autor(ka) práce: Repoň, Patrik
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Fábry, Jan
Oponenti práce: Skočdopolová, Veronika
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bachelor thesis deals with distribution of tasks, which have utility in the construction company. The aim is to apply these distribution of tasks to problems with which the construction company often meets, and to reach an acceptable solution that will help to streamline production, save working time or financial recourses. Bachelor thesis is divided into two parts. The first part is a theoretical part, which presents problems in construction companies in general, as well as the application of different types of distribution of tasks. Furthermore, we face mathematical models of these tasks and with description of optimization software LINGO, which we will use to resolve them. In the practical part the distribution of tasks are applied to concrete problems and real data. The final part contains an overall assessment of the results.
Klíčová slova: distribution of tasks; transportation problems; the assignment problem; task of coverage; optimization software LINGO

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Matematické metody v ekonomii
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra ekonometrie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 11. 2014
Datum podání práce: 4. 5. 2015
Datum obhajoby: 25. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50220/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: