Pojistné podvody

Název práce: Poistné podvody
Autor(ka) práce: Rácz, Pavel
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Oborilová, Mária
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca je zameraná na analýzu problematiky poistných podvodov. V úvodných kapitolách oboznamuje čitateľa práce so samotným pojmom poistný podvod, s legislatívnou úpravou v Českej republike, s členením poistných podvodov a so spôsobmi, ako je možné proti takémuto podvodnému jednaniu bojovať. Praktická časť práce je primárne zameraná na štatistickú a ekonometrickú analýzu výšky odhalených poistných podvodov za roky 2007-2014. Použitím ekonometrickej analýzy v programe Eviews je vybraný najvhodnejší model pre časovú radu, na základe ktorého sú konštruované predpovede na roky 2015 a 2016. V samotnom závere práce je uvedená ekonomická interpretácia empirických a predpovedných hodnôt.
Klíčová slova: Poistný podvod; Podvod; Modelovanie; AFS; FMS; SVIPO; ČAP; Eviews
Název práce: Pojistné podvody
Autor(ka) práce: Rácz, Pavel
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Oborilová, Mária
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřená na analýzu problematiky pojistných podvodů. V úvodních kapitolách obeznamuje čitatele práce se samotným pojmem pojistný podvod, s legislativní úpravu v České republice, s členěním pojistných podvodů a se způsoby, jak je možné proti takovému podvodnímu jednání bojovat. Praktická část práce je primárně zaměřená na statistickou a ekonometrickou analýzu výšky odhalených pojistných podvodů za roky 2007-2014. Použitím ekonometrické analýzy v programu Eviews je vybrán nejvhodnější model pro časovou radu, na základě kterého jsou konstruovány předpovědi na roky 2015 a 2016. V samotném závěru práce je uvedena ekonomická interpretace empiricky naměřených a předpověděných hodnot.
Klíčová slova: Podvod; SVIPO; AFS; Modelování; Eviews; ČAP; Pojistný podvod; FMS
Název práce: Insurance frauds
Autor(ka) práce: Rácz, Pavel
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Oborilová, Mária
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of my master thesis is to analyze the issue of insurance frauds. Theoretical part of the thesis familiarizes readers with the term insurance fraud, legislative in the Czech Republic, types of insurance frauds as well as with the ways to fight against insurance frauds. Practical part mainly covers the statistical and econometrical analysis of the size of detected insurance frauds in 2007-2014. Using econometrical analysis program Eviews is chosen the most suitable model for a time series and designed forecasts for years 2015 and 2016. The end of the thesis itself concludes economical interpretation of empirically measured and forecasted values.
Klíčová slova: Fraud; Modeling; Eviews; Insurance fraud; SVIPO; AFS; FMS

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 3. 2014
Datum podání práce: 2. 1. 2015
Datum obhajoby: 17. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/47027/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: