Implementace nástroje JIRA v konkrétní společnosti

Název práce: Implementácia nástroja JIRA v konkrétnej spoločnosti
Autor(ka) práce: Štalmach, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Basl, Josef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá implementáciou nástroja JIRA vo vybranej spoločnosti. Cieľom diplomovej práce je navrhnúť riešenie implementácie nástroja JIRA tak, aby podporovalo procesy spoločnosti a taktiež eliminovalo problémy vyskytujúce sa pri súčasnom riešení. Práca je rozdelená na tri časti. V úvodnej časti je uvedený teoretický základ práce, ktorý sa skladá z popisu základných charakteristík ADLM nástrojov, analýzy súčasnej konkurencie spoločnosti Atlassian, ktorá vyvíja nástroj JIRA, a taktiež z popisu funkcionality nástroja JIRA a pluginov integrovateľných s nástrojom JIRA. V úvode druhej časti je predstavená vybraná spoločnosť, nadefinované procesy, ktoré v spoločnosti aktuálne prebiehajú, spolu s problémami, ktoré by nové riešenie malo eliminovať. Jadro praktickej časti tvorí návrh riešenia implementácie nástroja JIRA v rámci nadefinovaných procesov. Posledná časť sa zaoberá zhodnotením implementácie, návrhom možných zlepšení a zovšeobecnením skúseností nadobudnutých pri implementácií.
Klíčová slova: JIRA; Application Development Life cycle Management; Požadavek; Change management; Incident management
Název práce: Implementace nástroje JIRA v konkrétní společnosti
Autor(ka) práce: Štalmach, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Basl, Josef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá implementací nástroje JIRA ve vybrané společnosti. Cílem diplomové práce je navrhnout řešení implementace nástroje JIRA tak, aby podporovalo procesy společnosti a také eliminovalo problémy vyskytující se u současného řešení. Práce je rozdělena na tři části. V úvodní části je uveden teoretický základ práce, který se skládá z popisu základních charakteristik ADLM nástrojů, analýzy současné konkurence společnosti Atlassian, která vyvíjí nástroj JIRA, a také z popisu funkcionality nástroje JIRA a pluginů integrovatelných s nástrojem JIRA. V úvodu druhé části je představena vybraná společnost, nadefinovány procesy, které ve společnosti aktuálně probíhají, spolu s problémy, které by nové řešení mělo eliminovat. Jádro praktické části tvoří návrh řešení implementace nástroje JIRA v rámci nadefinovaných procesů. Poslední část se zabývá zhodnocením implementace, návrhem možných zlepšení a zobecněním zkušeností nabytých při implementací.
Klíčová slova: Incident management; Change management; Požadavek; JIRA; Application Development Life cycle Management
Název práce: Implementation of JIRA in a selected company
Autor(ka) práce: Štalmach, Tomáš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Basl, Josef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with implementation of JIRA in a selected company. The aim of the thesis is to propose solution design for implementation of JIRA in order to support the processes of the company and also eliminate the problems occuring at present. The thesis is divided into three parts. The introduction of section provides a theoretical basis for the thesis, which consists of a description of the essential characteristics ADLM tools, analysis of the current competitors of the company Atlassian, which develops JIRA, and also description of the functionality of JIRA and plugins integrable with JIRA. The beginning of the second part consists of basic information about selected company, the defined processes and problems which new solution should eliminate. The core of practical part includes solution design for implementation of JIRA within the defined processes. The last part deals with the evaluation of implementation, proposal of possible improvements and generalization of experience gained in the implementation.
Klíčová slova: Change management; Incident management; JIRA; Issue; Application Development Life cycle Management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 2. 2015
Datum podání práce: 30. 11. 2015
Datum obhajoby: 28. 1. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51457/podrobnosti

Soubory ke stažení

Hlavní práce
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: