Analýza image Slovenska

Název práce: Analýza image Slovenska
Autor(ka) práce: Sibalová, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mikeš, Jiří
Oponenti práce: Dorčák, Peter
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Úlohou diplomovej práce je analyzovať celkový image Slovenska. Najprv práca polemizuje, či je vôbec možné využívať klasické marketingové praktiky v súvislosti s krajinou ako značkou, k čomu prispeje aj teória Simona Anholta. Neskôr práca zhodnotí systematickú činnosť a kooperáciu zodpovedných vládnych orgánov v zmysle jednotnej komunikačnej stratégie propagácie Slovenska a komunikácie s verejnosťou. Analýza propagácie Slovenska následne vyhodnotí efektivitu mediálnych kampaní Slovenska ako turistickej destinácie. Dotazníkové šetrenie v závere práce porovnáva postoje domáceho a zahraničného publika k Slovensku, vplyv reklamných kampaní na zmenu týchto postojov a overuje národnú identitu Slovenska. Výsledky dotazníkového šetrenia dopomôžu k záverečnému hodnoteniu imidžu a návrhom zlepšení aktuálnej stratégie Slovenska.
Klíčová slova: image; propagácia; identita; Slovensko; stratégia
Název práce: Analýza image Slovenska
Autor(ka) práce: Sibalová, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mikeš, Jiří
Oponenti práce: Dorčák, Peter
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Úkolem diplomové práce je analyzovat celkový image Slovenska. Nejprve práce polemizuje, zda je vůbec možné využívat klasické marketingové praktiky v souvislosti s krajinou jako značkou, čemuž přispěje i teorie Simona Anholta. Později práce zhodnotí systematickou činnost a kooperaci odpovědných vládních orgánů ve smyslu společné komunikační strategie propagace Slovenska a komunikace s veřejností. Analýza propagace Slovenska následně vyhodnotí efektivitu mediálních kampaní Slovenska jako turistické destinace. Dotazníkové šetření v závěru práce srovnává postoje domácího a zahraničního publika ke Slovensku, vliv reklamních kampaní na změnu těchto postojů a ověřuje národní identitu Slovenska. Výsledky dotazníkového šetření dopomohou k závěrečnému hodnocení image a návrhům na zlepšení aktuální strategie Slovenska.
Klíčová slova: Slovensko; identita; image; propagace; strategie
Název práce: Analysis of the image of Slovakia
Autor(ka) práce: Sibalová, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mikeš, Jiří
Oponenti práce: Dorčák, Peter
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to analyze the overall image of Slovakia. First, the work argues whether it is even possible to use conventional marketing practices in connection with the country as a brand, what Simon Anholt theory analyzes as well. In the following section, the attention is focused on the evaluation of systematic work and cooperation of government authorities responsible for a unified communication strategy of Slovak promotion and communication with the public. Analysis of Slovak promotion evaluates the effectiveness of media campaigns aimed at the promotion of Slovakia as a tourist destination. At the end, questionnaire survey compares domestic and foreign attitudes to Slovakia, the impact of advertising campaigns on development of these attitudes and verifies national identity of Slovakia. The survey results will contribute to the final assessment of the image and improvement suggestions for the current strategy of Slovakia.
Klíčová slova: Slovakia; image; identity; strategy; promotion

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 5. 2014
Datum podání práce: 10. 12. 2015
Datum obhajoby: 14. 1. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/48079/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: