Komparace e-commerce na Slovensku a v Austrálii

Název práce: Komparácia e-commerce na Slovensku a v Austrálii
Autor(ka) práce: Škrabáková, Romana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Sedláček, Jiří
Oponenti práce: Martínek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca prináša pohľad na stav slovenského a austrálskeho elektronického obchodovania a rozdiely medzi nimi. Hlavným cieľom je posúdiť mieru rozvoja e-commerce na Slovensku. Pre zhodnotenie situácie používame komparáciu s Austráliou. Čiastkovým cieľom práce je celkové zhodnotenie e-commerce na Slovensku, jeho konkurencieschopnosti, nájdenie príležitostí a perspektív do budúcnosti, zhodnotenie predpokladov pre rozvoj, ale aj posúdenie slabín a nedostatkov v tejto oblasti. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola je teoretická, definuje pojmy týkajúce sa elektronického obchodovania, jeho históriu, subjekty a aplikáciu. V druhej kapitole, ktorá je už analytická, vyberáme a hodnotíme rozdielnosti medzi oboma krajinami v rámci oblastí, ktoré determinujú rast e-commerce v krajine. Posledná kapitola analyzuje a vyhodnocuje stav elektronického obchodovania zvlášť z pohľadu jednotlivcov a zvlášť z pohľadu spoločností.
Klíčová slova: komparácia; elektronické obchodovanie; Slovensko; Austrália
Název práce: Komparace e-commerce na Slovensku a v Austrálii
Autor(ka) práce: Škrabáková, Romana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Sedláček, Jiří
Oponenti práce: Martínek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce přináší pohled na stav slovenského a australského elektronického obchodování a rozdíly mezi nimi. Hlavním cílem je posoudit míru rozvoje e-commerce na Slovensku. Pro zhodnocení situace používáme komparaci s Austrálií. Dílčím cílem práce je celkové zhodnocení e-commerce na Slovensku, jeho konkurenceschopnosti, nalezení příležitostí a perspektiv do budoucnosti, zhodnocení předpokladů pro rozvoj, ale i posouzení slabin a nedostatků v této oblasti. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je teoretická, definuje pojmy týkající se elektronického obchodování, jeho historii, subjekty a aplikaci. V druhé kapitole, která je již analytická, vybíráme a hodnotíme rozdílnosti mezi oběma zeměmi v rámci oblastí, které determinují růst e-commerce v zemi. Poslední kapitola analyzuje a vyhodnocuje stav elektronického obchodování zvlášť z pohledu jednotlivců a zvlášť z pohledu společností.
Klíčová slova: elektronické obchodování; komparace; Slovensko; Austrálie
Název práce: Comparison of e-commerce in Slovakia and Australia
Autor(ka) práce: Škrabáková, Romana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Sedláček, Jiří
Oponenti práce: Martínek, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis provides insight into the current status of Slovakian and Australian electronic commerce markets and differences between them. The main objective is to evaluate the level of development of e-commerce in Slovakia. For evaluation of the situation, we use comparison with Australia. Partial objective is to provide full picture of the e-commerce in Slovakia and its competitiveness, to describe opportunities and to point out the prospects for future development, as well as weaknesses and shortcomings in this area. The work is divided into three chapters. The first chapter is theoretical, defines the concepts of e-commerce, its history, subjects and applications. In the second chapter, which is already analytical, we select and evaluate differences between those two countries in the areas that determinate the growth of e-commerce in the country. The last chapter analyzes and evaluates the state of electronic commerce particularly from the perspective of businesses and especially from the perspective of companies.
Klíčová slova: comparison; Australia; Slovakia; e-commerce

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 2. 2015
Datum podání práce: 10. 12. 2015
Datum obhajoby: 1. 2. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51075/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: