Nejčastější problémy s testovacími daty a možnosti jejich řešení

Název práce: Nejčastější problémy s testovacími daty a možnosti jejich řešení
Autor(ka) práce: Langrová, Kamila
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Doležel, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V této diplomové práci jsem se zabývala testováním, testovacími daty, nejčastějšími problémy s testovacími daty a možnostmi jejich řešení. Teoretická část práce vysvětluje pojmy testování, testovací data, test data management a zaměřuje se na kategorizaci testování podle typů, úrovně a způsobu testování a kategorizaci testovacích dat. Také představuje rozdíly mezi manuálním a automatizovaným testováním. V praktické části práce je popsán dotazník a realizace průzkumu nejčastějších problémů s testovacími daty a také možností řešení těchto problémů. Představení dotazníku i průzkumu je popsáno včetně cílů průzkumu a shrnutí vyhodnocení dotazníkového šetření. Přínosem této diplomové práce je ucelený pohled na testování, testovací data a jejich význam v celé oblasti testování. Jsou popsány překážky, se kterými se pracovníci v oblasti testování setkávají. Tato práce přináší shrnutí možností řešení identifikovaných problémů s testovacími daty a různé způsoby, jak těmto problémům předcházet, případně je řešit.
Klíčová slova: Průzkum; Problémy s testovacími daty; Řešení problémů s testovacími daty; Test data management; Testovací data; Testování
Název práce: The most common test data problems and possible solutions
Autor(ka) práce: Langrová, Kamila
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Buchalcevová, Alena
Oponenti práce: Doležel, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis is focused od testing, test data, most frequent test data issues and solutions of these issues. The theoretical part of thesis explains testing, test data, test data management. This thesis focuses on categorizing of testing by type, class and a way of testing and cetgorizing test data. There are also introduced differences between manual and automating testing. The practical part of thesis introduces the survey questionnaire and realization of most frequent test data issues and solutions of these issues survey. In this part of thesis is survey description, goals formulation and evaluation od survey included. The contribution of this thesis is integrated view to testing, test data a their importance at whole testing domain and obstacles, which testing workers have to deal with. This thesis also contributes resume of test data issues solutions and ways to prevent or handle these test data issues.
Klíčová slova: Testing; Survey; Test data issues solutions; Test data issues; Test data; Test data management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 11. 2014
Datum podání práce: 7. 12. 2015
Datum obhajoby: 29. 1. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/50174/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: