Analýza nákladů a přínosů jednotného personálního a mzdového systému pro korporaci Moravskoslezský kraj

Název práce: Analýza nákladů a přínosů jednotného personálního a mzdového systému pro korporaci Moravskoslezský kraj
Autor(ka) práce: Vysocká, Alexandra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vostrovská, Zdenka
Oponenti práce: Vebrová, Ludmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá analýzou nákladů a přínosů jednotného personálního systému pro korporaci Moravskoslezský kraj. Jejím hlavním cílem je zhodnocení vhodnosti projektového záměru zavedení nového informačního systému pro příspěvkové organizace Moravskoslezského kraje, která bude spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního systému Evropské unie. Dílčím cílem předkládané práce je zhodnocení ekonomické výhodnosti projektu za předpokladu, že by nebyl z těchto zdrojů spolufinancován. Předkládaná práce je členěna do dvou stěžejních částí. V první teoretické části jsou charakterizovány subjekty, na které má projekt bezprostřední vliv a popsána použitá metoda výzkumu. Teoretické poznatky z první části práce jsou v co nejširší možné míře využity v praktické části, jejíž obsahem je analýza nákladů a přínosů a SWOT analýza. Všechny vypočtené kriteriální ukazatele hodnotí projekt jako přijatelný, proto jej lze doporučit k realizaci. Realizace projektu je plánována na rok 2016.
Klíčová slova: implementace; krajský úřad; kraj; perosnální informační systém
Název práce: The analysis of the costs and benefits of unified personnel system for the corporation of Moravian-Silesian region
Autor(ka) práce: Vysocká, Alexandra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vostrovská, Zdenka
Oponenti práce: Vebrová, Ludmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Thesis deals with the analysis of the costs and benefits of unified personnel system for the corporation of Moravian-Silesian region. Its main objective is to evaluate the suitability of the project intention to introduce a new information system for state-funded organizations of the Moravian-Silesian region, which will be co-financed from the Integrated regional operational system of the European Union. Partial aim of this thesis is to evaluate the economic benefits of the project assuming that no subsidy will be received. The present work is divided into two main parts. In the first part are characterized entities on which the project has immediate impact and also are described used method of research. Theoretical knowledge from the first part are used as much as possible in the practical part, which contains the analysis of costs and benefits and the SWOT analysis. All calculated indicators evaluated the project as acceptable, that is the reason why the project can be recommended for implementation. The project is scheduled for 2016.
Klíčová slova: region; HR information system; regional office; implementation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomie a hospodářská správa/Národní hospodářství
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Národohospodářská fakulta
Katedra: Katedra hospodářské a sociální politiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 10. 2015
Datum podání práce: 31. 12. 2015
Datum obhajoby: 2. 2. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/54641/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: