Finanční analýza společnosti Viamont DSP a. s. (od 1. 1. 2015 STRABAG Rail a. s.)

Název práce: Finančná analýza spoločnosti Viamont DSP a. s. (od 1. 1. 2015 STRABAG Rail a. s.)
Autor(ka) práce: Dzurňáková, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Škerlíková, Tatiana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce bolo spracovať finančnú analýzu stavebnej spoločnosti Viamont DSP a. s. v intervale rokov 2008 až 2014. Práca obsahuje dve hlavné časti. Prvá časť práce je metodická a zahŕňa vymedzenie použitých metód a ukazovateľov finančnej analýzy. Druhá, praktická časť, sa zameriava na spracovanie horizontálnej a vertikálnej analýzy, výpočet pomerových ukazovateľov a ich porovnanie s jednou konkurenčnou spoločnosťou, ale aj s priemernými hodnotami v danom odvetví. Na záver tejto časti aplikujem bankrotový a bonitný model na spoločnosť Viamont DSP a. s.
Klíčová slova: GJW Praha spol. s r. o.; 42 - Inžinierske staviteľstvo; finančná analýza; STRABAG Rail a. s.; Viamont DSP a. s.
Název práce: Finanční analýza společnosti Viamont DSP a. s. (od 1. 1. 2015 STRABAG Rail a. s.)
Autor(ka) práce: Dzurňáková, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Škerlíková, Tatiana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo zpracovat finanční analýzu stavební společnosti Viamont DSP a. s. v intervalu let 2008 až 2014. Práce obsahuje dvě hlavní části. První část práce je metodická a zahrnuje vymezení použitých metod a ukazatelů finanční analýzy. Druhá, praktická část, se zaměřuje na zpracování horizontální a vertikální analýzy, výpočet poměrových ukazatelů a jejich porovnání s jednou konkurenční společností, ale také s průměrnými hodnotami v daném odvětví. Na závěr této části aplikuji bankrotní a bonitní model na společnost Viamont DSP a. s.
Klíčová slova: Viamont DSP a. s.; STRABAG Rail a. s.; finanční analýza; GJW Praha spol. s r. o.; 42 - Inženýrské stavitelství
Název práce: Financial analysis of Viamont DSP a. s. (since 1. 1. 2015 STRABAG Rail a. s.)
Autor(ka) práce: Dzurňáková, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Škerlíková, Tatiana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main aim of this bachelor thesis has been to perform a financial analysis of the construction company Viamont DSP a. s. in the range of the years 2008 - 2014. The thesis consists of two main parts. The first part is methodical and includes definition of methods and indicators of financial analysis. The second, practical part, focuses on the processing of horizontal and vertical analysis, calculation of ratios and their comparison with a competitive firm and with average values in the industry. At the end of this section I apply bankruptcy and credibility model on the company Viamont DSP a. s.
Klíčová slova: 42 - Construction engineering; GJW Praha spol. s r. o.; financial analysis; STRABAG Rail a. s.; Viamont DSP a. s.

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 9. 2014
Datum podání práce: 31. 5. 2015
Datum obhajoby: 13. 2. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49442/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: