Porovnanie nástrojov na automatizované testovanie softwaru

Název práce: Porovnanie nástrojov na automatizované testovanie softwaru
Autor(ka) práce: Lastovka, Vladimír
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Rippel, Milan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou zavádzania automatizácie testovania pri vývoji softvéru, výberom nástroja na účely automatizovaného testovania softvéru a prehľadom týchto nástrojov. V teoretickej časti je čitateľ oboznámený s pojmom testovanie, jeho základnými princípmi, časťami testovacieho procesu, druhmi, metódami a úrovňami testovania ako aj základmi automatizácie testovania. Praktická časť pozostáva z návrhu metodológie zavádzania automatizovaného testovania, kde sú bližšie popísané princípy a odporúčané metódy, ktoré môžu pomôcť minimalizovať riziko neúspešnej a neefektívnej automatizácie testovania. V ďalšej časti je potom predstavený koncept viackriteriálneho výberu nástroja na automatizované testovanie, kde sú stanovené kritériá pre konkrétny typ projektu. Vybrané nástroje sú následne detailne popísané a ohodnotené stanovenými kritériami.
Klíčová slova: testovacie nástroje; princípy testovania; automatizované testovanie; riziko; kvalita; Testovanie
Název práce: Porovnanie nástrojov na automatizované testovanie softwaru
Autor(ka) práce: Lastovka, Vladimír
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Rippel, Milan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou zavádění automatizace testování při vývoji softwaru, výběrem nástroje pro účely automatizovaného testování softwaru a přehledem těchto nástrojů. V teoretické části je čtenář seznámen s pojmem testování, jeho základními principy, částmi testovacího procesu, druhy, metodami a úrovněmi testování jakož i základy automatizace testování. Praktická část sestává z návrhu metodologie zavádění automatizovaného testování, kde jsou blíže popsány principy a doporučené metody, které mohou pomoci minimalizovat riziko neúspěšné a neefektivní automatizace testování. V další části je pak představen koncept vícekriteriálního výběru nástroje na automatizované testování, kde jsou stanovena kritéria pro konkrétní typ projektu. Vybrané nástroje jsou následně detailně popsány a ohodnoceny stanovenými kritérii.
Klíčová slova: testovací nástroje; kvalita; riziko; principy testování; testování; automatizované testování
Název práce: Comparison of test automation tools
Autor(ka) práce: Lastovka, Vladimír
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Rippel, Milan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Master thesis deals with the problems of introducting test automation in the software development life cycle, selection of a tool for the purposes of test automation and an overview of these tools. The theoretical section of the thesis aims to acquaint readers with the concept of testing, its basic principles, parts of the test process, types, methods and levels of the testing as well as an introduction to the basics of test automation. The practical part of the thesis consists of the methodology design for the introduction of automated testing, where several principles and methods are described in more detail to avoid or minimize the risk of unsuccessful and inefficient test automation. The concept of multicriteria selection of tools for automated testing is introduced in the next section, where also criteria for the particular project are set. Selected tools are then described in detail and evaluated upon these criteria.
Klíčová slova: automated testing; test tools; principles of testing; risk; Testing; quality

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 1. 2016
Datum podání práce: 28. 4. 2016
Datum obhajoby: 2. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/57140/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: