Ocenění společnosti Kofola a.s

Název práce: Ocenění společnosti Kofola a.s
Autor(ka) práce: Doan Thi, Ha Phuong
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špička, Jindřich
Oponenti práce: Smrčka, Luboš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je stanovit objektivizovanou hodnotu společnosti Kofola a.s. k datu 31.12.2014 pro potřeby managementu a majitelů. Práce je rozdělena na teoreticko-metodologickou a praktickou část. V teoreticko-metodologické části jsou popsány základní pojmy a metodiky oceňování podniku. V praktické části práce je teorie aplikována na data společnosti Kofola a.s. Diplomová práce obsahuje představení společnosti, strategickou a finanční analýzu, SWOT analýzu, analýzu a prognózu generátorů hodnotu, které tvoří základní kostru pro sestavení finančního plánu. Pro ocenění společnosti byla zvolena výnosová metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě FCFF (Free Cash Flow to the Firm). Objektivizovaná hodnota společnosti k datu 31.12.2014 činí 10 430 337 tis. Kč.
Klíčová slova: strategická analýza; ocenění společnosti; finanční plán; trh s nealkoholickými nápoji; finanční analýza; generátory hodnoty
Název práce: Valuation of the Company Kofola a.s
Autor(ka) práce: Doan Thi, Ha Phuong
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Špička, Jindřich
Oponenti práce: Smrčka, Luboš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to determine the value of the company Kofola a.s. by the date 31st of December 2014 for the needs of the managers and owners. The thesis consists of two main parts, the theoretical-methodological part and the practical part. The theoretical part describes the basic concepts and methods of valuation of a company. In the practical part, the theory is applied to data of Kofola a.s. The thesis includes the introduction of the company, strategic and financial analysis, SWOT analysis, analysis and forecast of generators of the value and the financial plan. The method of discounted cash flow for FCFF (Free Casf Flow to the Firm) was chosen for the valuation of the company and according to this method, the objectified value of the company Kofola a.s. is 10 430 337 thousand CZK to the date 31.12.2014.
Klíčová slova: financial plan; financial analysis; strategic analysis; valuation of a company

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 9. 2014
Datum podání práce: 13. 5. 2016
Datum obhajoby: 16. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/49186/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: