Marketingová strategie vybrané značky

Název práce: Marketingová stratégia vybranej značky
Autor(ka) práce: Lášticová, Pavlína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Průša, Přemysl
Oponenti práce: Hruška, Ján
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce je analyzovať marketingovú stratégiu značky argentínskeho vína Michel Torino. Pre hlbšiu analýzu je značka Michel Torino porovnaná s chilským vínom značky Viňa Tarapacá. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sú vysvetlené pojmy vzťahujúce sa k danej problematike. V úvode praktickej časti je opísaný trh s vínom v Českej republike, následne základné charakteristiky výhradného dovozcu vybraných značiek . Ďalej sú predstavené značky Michel Torino a Viňa Tarapacá. Na základe dát získaných z prvého výskumu je analyzované povedomie o daných značkách a ich image. Druhý výskum sa zaoberá aktuálnou situáciou značky Michel Torino v Českej republike, konkrétne rieši otázky rebrandingu značky. Na záver sú navrhnuté konkrétne odporúčania a návrhy pre zlepšenie pôsobenia značky Michel Torino a Viňa Tarapacá na českom trhu.
Klíčová slova: image značky; povedomie o značke; víno; marketingová stratégia; značka
Název práce: Marketingová strategie vybrané značky
Autor(ka) práce: Lášticová, Pavlína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Průša, Přemysl
Oponenti práce: Hruška, Ján
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je analyzovat marketingovou strategii značky argentinského vína Michel Torino. Pro hlubší analýzu je značka Michel Torino porovnávaná s chilským vínem značky Viňa Tarapacá. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy vztahující se k dané problematice. V úvodu praktické části je popsaný trh s vínem v České republice, následně základní charakteristiky výhradního dovozce vybraných značek. Dále jsou představené značky Michel Torino a Viňa Tarapacá. Na základě dat získaných v prvním výzkumu je analyzované povědomí o těchto značkách a ohodnocena jejich image. Druhý výzkum se zabývá aktuální situací značky Michel Torino v České republice, konkrétně řeší otázky rebrandingu značky. Na závěr jsou navržena konkrétní doporučení a návrhy pro zlepšení působení značky Michel Torino a Viňa Tarapacá na českém trhu.
Klíčová slova: víno; značka; marketingová strategie; image značky; povědomí o značce
Název práce: Marketing strategy of a selected brand
Autor(ka) práce: Lášticová, Pavlína
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Průša, Přemysl
Oponenti práce: Hruška, Ján
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis is to analyze marketing strategy of Argentinean wine brand Michel Torino. For deeper analysis, this brand is compared with Chilean wine brand Viňa Tarapacá. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. Theoretical part contains explanation of concepts and topics that are essential for this topic. The practical part describes the Czech wine market, it also mentions basic characteristics of the exclusive importer of these brands. Consequently, brands Michel Torino and Viňa Tarapacá are presented. The brand awareness and brand image is analyzed based on the primary data obtained in research. The second research focuses on actual situation of the brand Michel Torino in the Czech republic, it examines the question of rebranding. The thesis is concluded with recommendations for improvements for the brand Michel Torino and Viňa Tarapacá on the Czech market.
Klíčová slova: brand; wine; brand awareness; marketing strategy; brand image

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 5. 2014
Datum podání práce: 1. 5. 2016
Datum obhajoby: 6. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/47791/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: