Ocenenie spoločnosti Philip Morris ČR, a. s

Název práce: Ocenenie spoločnosti Philip Morris ČR, a.s
Autor(ka) práce: Šusták, Denis
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cielom tejto diplomovej práce je najprv objasniť problematiku oceňovania a jej postupy v prvej teoretickej časti a následne tieto postupy aplikovať na vybraný podnik Philip Morris ČR, a.s. V teoretickej časti je vysvetlené aké sú dôvody ocenenia a ako sa postupuje. V praktickej časti je najprv predstavená oceňovaná spoločnosť a následne prevedené všetky analýzy ktoré sú teoreticky vysvetlené v predchádzajúcej časti. V strategickej analýze je vykonaná PEST analýza a Poretorov model piatich síl. Vo finančnej analýze sú analyzované absolútne ukazovatele, pomerové ukazovatele a rozdielové ukazovatele. Na to nadväzuje finančný plán ktorý vyplýva zo strategickej a finančnej analýzy. Z výsledkov finančného plánu sa oceňuje spoločnosť rôznymi metódami. Nakoniec nasleduje zhrnutie práce a výsledky.
Klíčová slova: DCF; FCFF; finančná analýza; strategická analýza; Oceňovanie podniku
Název práce: Ocenenie spoločnosti Philip Morris ČR, a. s
Autor(ka) práce: Šusták, Denis
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je nejprve objasnit problematiku oceňování a její postupy v první teoretické části a následně tyto postupy aplikovat na vybraný podnik Philip Morris ČR, a.s. V teoretické části je vysvětleno jaké jsou důvody ocenění a jak se postupuje. V praktické části je nejprve představena oceňována společnost a následně převedeny všechny analýzy které jsou teoreticky vysvětleny v předchozí části. Ve strategické analýze je provedena PEST analýza a Poretorov model pěti sil. Ve finanční analýze jsou analyzovány absolutní ukazatele, poměrové ukazatele a rozdílové ukazatele. Na to navazuje finanční plán který vyplývá ze strategické a finanční analýzy. Z výsledků finančního plánu se oceňuje společnost různými metodami. Nakonec následuje shrnutí práce a výsledky.
Klíčová slova: strategická analýza; FCFF; DCF; Ocenění společnosti; finanční analýza
Název práce: Valuation of Phillip Morris Czech Republic, Inc
Autor(ka) práce: Šusták, Denis
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this diploma thesis is first of all clarify the topic of the valuation and the methods of valuation in the first theoretical part and then apply these methods on the selected company Philip Morris, Inc. The theoretical part explains the reasons to perform valuation and how to do it. The practical part consists of introducing the company being valuated and afterwards performing all the analysis explained in theoretical part. The strategic analysis consists of PEST analysis and Porter five forces model. In the financial analysis are analyzed absolute indicators, ratios and differential indicators. Based on the results of both strategic analysis and financial analysis financial plan is created. After this, valuation is made via different methods. After the valuation a brief summary follows with results of this thesis.
Klíčová slova: strategical analysis ; Business valuation; DCF; FCFF; financial analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 9. 2015
Datum podání práce: 5. 5. 2016
Datum obhajoby: 23. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53859/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: