Návrh, vývoj a zavedení informačního systému pro studentské organizace

Název práce: Návrh, vývoj a zavedení informačního systému pro studentské organizace
Autor(ka) práce: Vakoč, Michael
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Cahlík, Ondřej
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce se zabývá nalezením vhodného softwarového řešení pro studentské organizace, především se zaměřením na podporu event managementu. Důraz je kladen na zvýšení efektivity každodenní operativy těchto organizací. Za účelem dosažení cíle je nejprve provedena analýza současného stavu používaného softwaru ve dvou různých studentských spolcích, které sídlí na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tato analýza má za cíl zjistit skutečné potřeby organizací, které by měly být řešeny softwarovými prostředky. Následuje analýza trhu a snaha nalezení řešení, které by více vyhovovalo požadavkům organizací než v současné době používané prostředky. Z důvodu nenalezení vhodného softwaru je následně ve spolupráci se členy organizací navrženo řešení nové. Druhá část práce se poté věnuje samotnému vývoji a zavedení navrhovaného softwaru. Jako vhodné řešení byla zvolena webová aplikace, která je vyvíjena za pomoci několika technologií, zejména ASP.NET MVC a Microsoft Azure. Přínosem práce je zejména zavedení funkční aplikace do studentské organizace Business IT Club a následné zvýšení produktivity.
Klíčová slova: studentské organizace; Event management; C#; Návrh IS; Microsoft Azure; ASP.NET MVC; Analýza IS
Název práce: Development of Information System for Student Organization
Autor(ka) práce: Vakoč, Michael
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Cahlík, Ondřej
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main theme of presented thesis is a research conducted in purpose of finding the best possible software application for supporting event management in student organization, event management in particular. In order to achieve the goal of my thesis I analyzed the operations model of two different student clubs, operating at University of Economics in Prague. After the analysis, I carried out market research in order to find the best possible fit. Because of the fact, that I did not find any suitable solution, I proposed a construction of new information system. The following development of proposed web application is also part of this thesis. For building the solution, I used number of different technologies, mainly ASP.NET MVC and Microsoft Azure. The final application has contributed to day-to-day efficiency of Bussiness IT Club.
Klíčová slova: student organizations; Event management; C#; Information systems developement; Microsoft Azure; ASP.NET MVC; Information systems analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 12. 2015
Datum podání práce: 1. 11. 2016
Datum obhajoby: 22. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55443/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: