Právní úprava potravin nového typu v rámci EU

Název práce: Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Autor(ka) práce: Šálková, Lucie
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Grmelová, Nicole
Oponenti práce: Vavrečka, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty potravin nového typu v EU, přináší i obecný americký pohled na ně. Teoretická část je zaměřena na porovnání staré právní úpravy potravin nového typu s novým nařízením, které bude účinné od roku 2018. Dále obsahuje stručnou charakteristiku institucí EFSA a FDA. V praktické části jsou uvedeny konkrétní příklady potravin nového typu a jejich charakteristiky. Dalším bodem praktické části je judikatura zabývající se touto problematikou.
Klíčová slova: stévie; chia semínka; jedlý hmyz; noni; potravinové právo EU; potraviny nového typu
Název práce: European legislation of novel food
Autor(ka) práce: Šálková, Lucie
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Grmelová, Nicole
Oponenti práce: Vavrečka, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis deals with legal aspects of novel food in EU, it brings also American point of view. Theoretical part of the paper is focused on the comparisn of the old legislation of novel food with new one, which will be applicable until 2018. Another point in the theoretical part is charasteristics of EFSA and FDA institutions. In the practical part specific examples of novel food and their characteristics are defined there. Last point of the practical part is based on judicature.
Klíčová slova: edible insects; stevia; noni; chia seeds; EU food legislation ; novel food

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 9. 2015
Datum podání práce: 30. 4. 2016
Datum obhajoby: 9. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/54065/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: