Gastroturismus jako motiv zahraniční cesty

Název práce: Gastroturismus jako motiv zahraniční cesty
Autor(ka) práce: Vokáčová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Kalábová, Markéta
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je charakterizovat produkt gastronomických tras a analyzovat konkrétní nabídkové portfolio tras společnosti Frying Pan Adventures se sídlem v Dubaji. Dílčím cílem této práce je také charakterizovat gastronomický cestovní ruch jako jeden z dynamicky se rozvíjejících motivů cestovního ruchu. V teoretické části jsou vysvětleny základní použité termíny spojené s cestovním ruchem, motivací a motivům k cestování a gastronomií a je poukázáno na vzájemné vztahy mezi nimi. V praktické části je charakterizována vybraná oblast, Spojené arabské emiráty a především město Dubaj, a to jak z geografického, ekonomického a historického pohledu, tak z pozice vzhledem k cestovnímu ruchu. Především je analyzována nabídka gastronomických tras jednoho poskytovatele a je roztříděna dle třídících znaků do charakteristických skupin. Dále je nabídka zhodnocena z několika pohledů. Z pohledu zákazníka využitím analýzy zpětných vazeb na produkt a zhodnocením webových stránek poskytovatele služby. Ze subjektivního pohledu je hodnocena na základě osobní zkušenosti s produktem a na závěr jsou využitím SWOT analýzy identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby pro společnost a nastíněn možný vývoj do budoucna.
Klíčová slova: Dubaj; gastronomický cestovní ruchu; gastronomické trasy; motivy k cestování
Název práce: Food tourism as a motivation for traveling
Autor(ka) práce: Vokáčová, Zuzana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Kalábová, Markéta
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to characterize the product of food tours and analyze specific portfolio of these tours of the company Frying Pan Adventures based in Dubai City. The partial objective of this thesis is to describe gastronomic tourism as one of the dynamically developing motives for tourism. The theoretical part explains basic terms related to tourism, motivations and motives for travelling and gastronomy, and points out the relationships between them. The practical part describes the selected destination, United Arab Emirates, and particularly Dubai, both from a geographic, economic and historical point of view, as well as from the position of tourism as a discipline. First, the food tours of one specific provider are analyzed and categorized based on defined characteristics into functional groups. Second, the offer of the chosen food tour provider is evaluated from several perspectives. A customer perspective focuses on analyzing the feedback on the product and evaluating the website of the service provider. Additionally, the evaluation is also based on a personal experience with the product, thus incorporating a subjective point of view into the evaluation. Third, a conclusion is drawn by using SWOT analysis to identify strengths, weaknesses, opportunities, and threats for the company. This part also outlines a possible future development and recommendations.
Klíčová slova: Food tours; Gastronomy; Dubai

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 5. 2015
Datum podání práce: 9. 5. 2016
Datum obhajoby: 30. 5. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53095/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: