Bezpečnost využívání služeb couchsurfingu

Název práce: Bezpečnosť využívania služieb Couchsrufingu
Autor(ka) práce: Repaská, Iveta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť bezpečnosť na Couchsurfingu a zistiť, či umožňuje dostatočnú ochranu pre hostí, ako aj pre hostiteľov. Teoretická časť uvádza problematiku ubytovacích služieb, ich históriu, vývoj, nové trendy a klasifikuje ubytovacie zariadenia. Následne sa venuje popisu samotného projektu Couchsurfing so zameraním na jeho bezpečnostnú zložku. V tejto práci je použitá metóda porovnania a metóda pozorovania s následným projektom. Práca porovnáva úroveň bezpečnosti s inými typmi hotelového charakteru a s ostatnými podobnými projektmi, ktoré ponúkajú súkromné ubytovanie. Hlavným výstupom práce je projekt, ktorého úlohou je overiť zabezpečenie webovej stránky v komunite Couchsurfingu. Hlavnou myšlienkou je upozorniť na nedostatky a zaistiť všeobecné povedomie.
Klíčová slova: alternatívny cestovný ruch; hromadné ubytovacie zariadenia; Couchsurfing; bezpečnosť
Název práce: Bezpečnost využívání služeb couchsurfingu
Autor(ka) práce: Repaská, Iveta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je zhodnotit bezpečnost na Couchsurfingu a zjistit, zda umožňuje dostateční ochranu pro hosty, stejně jako pro hostitele. Teoretická část uvádí problematiku ubytovacích služeb, jejich historií, vývoj, nové trendy a klasifikuje ubytovací zařízení. Následně se věnuje popisu samotného projektu Couchsurfing se zaměřením na jeho bezpečnostní složku. V této práci je použita metoda porovnání a metoda pozorovaní s následným projektem. Práce porovnává úroveň bezpečnosti s jinými typy hotelového charakteru a s ostatními podobnými projekty, které nabízejí soukromé ubytovaní. Hlavním výstupem práce je projekt, jehož úkolem je ověřit zabezpečení webové stránky v komunitě Couchsurfingu. Hlavní myšlenkou je upozornit na nedostatky a zajistit obecné povědomí.
Klíčová slova: hromadná ubytovací zařizení; alternativní cestovní ruch; bezpečnost; Couchsurfing
Název práce: Safety concerns by using services in the Couchsurfing community
Autor(ka) práce: Repaská, Iveta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Jarolímková, Liběna
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the bachelor thesis is to evaluate safety concerns in the Couchsurfing community and to find out whether enable sufficient protection for guests, as well as for hosts. The theoretical part focuses on lodging industry, its history, evolution, new trends and it classifies lodging establishments. Further, this section also describes Cocuhsurfing community with emphasis of safety features. The bachelor thesis involves practical part consists of the comparative method and observation method with follow-up experiment. In the practical part are compared several categories of lodging establishments with others websites offering private accommodation. The main focus of the work is experiment, whose role is to verify website security in the Couchsurfing community. The goal is to warn of vulnerability and ensure general awareness.
Klíčová slova: safety; couchsurfing; lodging establishments; alternative tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 3. 2015
Datum podání práce: 5. 5. 2016
Datum obhajoby: 17. 1. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51875/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: