Personální marketing v centrech sdílených služeb

Název práce: Personální marketing v centrech sdílených služeb
Autor(ka) práce: Svoboda, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá tématem personálního marketingu v prostředí center sdílených služeb, a to zejména jeho externí částí v podobě získávání studentů a absolventů vysokých škol. Jejím hlavním cílem je navrhnout vylepšení strategie personálního marketingu konkrétní společnosti. K tomu účelu jsou v teoretické části definovány klíčové pojmy v oblasti personálního marketingu jako pověst zaměstnavatele a employer branding a také v oblasti center sdílených služeb neboli Shared Services Centers (SSC). Po definování toho pojmu je popsán sektor sdílených podnikových služeb v ČR, pro zdůvodnění jejich potřeby provádět efektivní personální marketing zaměřený na studenty a absolventy. V praktické části je provedeno zhodnocení současného přístupu společnosti k personálnímu marketingu analýzou jeho jednotlivých prvků a pomocí porovnání s konkurencí. Poté jsou na základě dotazníkového šetření mezi cílovými skupinami vyvozeny doporučení pro úpravu současné strategie HR marketingu zkoumané společnosti.
Klíčová slova: personální marketing; HR marketing; employer branding; centra sdílených služeb; SSC; studenti; absolventi
Název práce: Personal marketing in shared services centres
Autor(ka) práce: Svoboda, Tomáš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with the topic of personal marketing in the area of shared services centres, mainly by its external part focusing on acquisition of university students and graduates. The main aim of the thesis is to propose improvements for personal marketing strategy of one concrete company. For this purpose, the key notions from the field of personal marketing as employer branding and employer reputation are defined as well as the terms from the area of shared services centres. After the definition of SSC, the sector of shared company services is going to be described to give reasons for the need for them to set up an effective personal marketing strategy aimed on university students and graduates. In practical part the assessment of the current approach to the personal marketing of the chosen company is to be made by analysing individual elements of its personal marketing strategy and comparing it to its competition. Then by using that and the results of the survey made amongst the target groups, the recommendation to improve current HR marketing strategy of the chosen company will be concluded.
Klíčová slova: personal marketing; HR marketing; employer branding; shared services centres; SSC; students; graduates

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 2. 2015
Datum podání práce: 29. 4. 2016
Datum obhajoby: 30. 5. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51132/podrobnosti

Soubory ke stažení

Neveřejná příloha
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: