ICT trendy v Číně a na Taiwanu

Název práce: ICT trendy v Číne a na Taiwane
Autor(ka) práce: Kačala, Dominik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Samec, Marek
Oponenti práce: Potančok, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá aktuálnymi trendmi v oblasti informačných a komunikačných technológií, a to so zameraním na krajiny Ďalekého východu, konkrétne Čínu a Taiwan. Zakotvenie teoretickej časti práce spočíva v poskytnutí prehľadu o súčasnej situácii na trhu ICT a jeho subsektorov v jednotlivých krajinách. V stručnosti sú opísané špecifiká krajín vo vzťahu k informačným technológiám. Druhá časť práce sa sústreďuje na samotnú analýzu vybraných ICT trendov v Číne a na Taiwane a porovnáva špecifické prístupy k nim z najrôznejších uhlov. V tretej, poslednej časti sú závery a výsledky analýzy z druhej kapitoly aplikované v porovnaní so Západom, konkrétne krajinami USA a EÚ ako celkom, čo zasadzuje skúmané trendy do svetového kontextu. Prínosom tejto práce je poskytnutie komplexného pohľadu na oblasť vybraných ICT trendov v daných krajinách.
Klíčová slova: Taiwan; Big Data; Internet of Things; Čína; ICT trendy; cloud
Název práce: ICT trendy v Číně a na Taiwanu
Autor(ka) práce: Kačala, Dominik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Samec, Marek
Oponenti práce: Potančok, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálními trendy v oblasti informačních a komunikačních technologií, a to se zaměřením na krajiny Dálného východu, konkrétně Čínu a Taiwan. Zakotvení teoretické části práce spočívá v poskytnutí přehledu o současné situaci na trhu ICT a jeho subsektorů v jednotlivých zemích. Ve stručnosti jsou popsané specifika krajin ve vztahu k informačním technologiím. Druhá část práce se soustředí na samotnou analýzu vybraných ICT trendů v Číně a na Taiwanu a porovnává specifické přístupy k nim z nejrůznějších úhlů. V třetí, poslední části jsou závěry a výsledky analýzy z druhé kapitoly aplikovány v porovnání se Západem, konkrétně krajinami USA a EÚ jako celkem, co zasazuje zkoumané trendy do světového kontextu. Přínosem této práce je poskytnutí komplexního pohledu na oblast vybraných ICT trendů v daných krajinách.
Klíčová slova: ICT trendy; Internet of Things; Big Data; Čína; Taiwan; cloud
Název práce: ICT trends in China and Taiwan
Autor(ka) práce: Kačala, Dominik
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Samec, Marek
Oponenti práce: Potančok, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the actual trends in the area of information and communication technologies, focusing on Far East countries with emphasis on China and Taiwan. The theoretical foundation of this work is to provide an overview of the current situation in the ICT market and its subsectors in individual countries. The specifics of countries in relation to information technology are also briefly described. The second part focuses on the actual analysis of selected ICT trends in China and Taiwan and compares specific approach to them from different angles. In the last part of the thesis conclusions and results of the analysis from the second chapter are applied in comparison with the West, USA and EU specifically and examined trends are evaluated in the global context. The contribution of this paper is to provide a comprehensive overview of the area of selected ICT trends in the countries concerned.
Klíčová slova: cloud; Internet of Things; ICT trends; Taiwan; China; Big Data

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 1. 2016
Datum podání práce: 4. 5. 2016
Datum obhajoby: 20. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55730/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: