Analýza a návrh business intelligence řešení pro vybranou společnost

Název práce: Analýza a návrh business intelligence riešenia pre vybranú spoločnosť
Autor(ka) práce: Velebír, Roman
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Hrnčíř, Lukáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať súčasný stav využívania Business Intelligence (BI) nástrojov v konkrétnej výrobnej firme a upraviť reportovacie nástroje tak, aby spĺňali požiadavky vedenia spoločnosti. Práca sa delí na dve časti. V prvej časti je popísaný teoretický úvod do problematiky Business Intelligence, história a súčasné trendy vývoja Business Intelligence nástrojov, na záver je popísaná architektúra BI. Obsahom druhej časti práce je analýza BI vo výrobnej spoločnosti a jej cieľom je úprava súčasného stavu reportov v nástroji Oracle Business Intelligence 11g do funkčnej podoby, odzrkadľujúcej zmenu účtovného reťazca v spoločnosti. Výsledkom tejto práce je predstavenie užitočných informácií o súčasnom stave BI a zmenách, ktoré bolo potrebné vykonať v reportovacích nástrojoch Business Intelligence vedeniu spoločnosti.
Klíčová slova: výrobná spoločnosť; Business Intelligence; reportovacie nástroje; swot analýza
Název práce: Analýza a návrh business intelligence řešení pro vybranou společnost
Autor(ka) práce: Velebír, Roman
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Hrnčíř, Lukáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat současný stav využívání Business Intelligence (BI) nástrojů v konkrétní výrobní firmě a upravit reportovací nástroje tak, aby splňovaly požadavky vedení společnosti. Práce se dělí na dvě části. V první části je popsán teoretický úvod do problematiky Business Intelligence, historie a současné trendy vývoje Business Intelligence nástrojů, na závěr je popsána architektura BI. Obsahem druhé části práce je analýza BI ve výrobní společnosti a jejím cílem je úprava současného stavu reportů v nástroji Oracle Business Intelligence 11g do funkční podoby, zohledněné změnu účetního řetězce ve společnosti. Výsledkem této práce je představení užitečných informací o současném stavu BI a změnách, které bylo nutné provést v reportovacích nástrojích Business Intelligence vedení společnosti.
Klíčová slova: výrobní společnost; reportovací nástroje; SWOT analýza; Business Intelligence
Název práce: Analysis and design of business intelligence solutions for selected company
Autor(ka) práce: Velebír, Roman
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Hrnčíř, Lukáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main objective of this thesis is to analyze the current state of use of Business Intelligence (BI) tools in the manufacturing company and to adjust reporting tools so that they comply with the company's management. The thesis is divided into two parts. The first part describes the theoretical basis of Business Intelligence, its history and current trends in Business Intelligence tools and finally, BI architecture is described. The content of the second part is the analysis of BI in manufacturing company and the main aim is to finish the current state reports in the Oracle Business Intelligence 11 g in functional form, reflecting the changes in the reporting chain in the company. The result of this work is the presentation of useful information to management of the company about the current state of BI and changes that need to be made in the reporting business intelligence tools.
Klíčová slova: SWOT analysis; Business Intelligence; reporting tools; manufacturing company

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 2. 2016
Datum podání práce: 30. 4. 2016
Datum obhajoby: 17. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55980/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: