Finanční due diligence: teorie a praxe při M&A transakcích

Název práce: Finančné due diligence: teória a prax pri M&A transakciách
Autor(ka) práce: Vavrovič, Maroš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brabenec, Tomáš
Oponenti práce: Hamplová, Barbora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca sa zameriava na finančné due diligence v rámci M&A transakcií. V úvode je definované due diligence ako jeden z hlavných faktorov zlyhania pri M&A. Ďalej sa práca podrobnejšie zaoberá due diligence procesom, jeho účelom, druhmi a bližšie popisuje jeho postavenie v rôznych fázach fúzií a akvizícií. Následne je definované finančné due diligence a jeho hlavné princípy. Práca takisto poukazuje na zásadné rozdiely medzi finančným due diligence, auditom a finančnou analýzou. Diplomová práca analyzuje záber finančného due diligence na konkrétne položky rozvahy, výkazu ziskov a strát a výkazu o peňažných tokoch. V poslednej časti je analyzovaný report finančného due diligence v praxi v Českej republike, a to vrátane jeho jednotlivých častí.
Klíčová slova: Due diligence; M&A; Finančné due diligence
Název práce: Finanční due diligence: teorie a praxe při M&A transakcích
Autor(ka) práce: Vavrovič, Maroš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brabenec, Tomáš
Oponenti práce: Hamplová, Barbora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce se zaměřuje na finanční due diligence v rámci M&A transakcí. V úvodu je definováno due diligence jako jeden z hlavních faktorů selhání při M&A. Dále se práce zabývá podrobněji due diligence procesem, jeho účelem, druhy a blíže popisuje jeho postavení v různých fázích fúzí a akvizic. Následně je definováno finanční due diligence a jeho hlavní principy. Práce rovněž poukazuje na zásadní rozdíly mezi finančním due diligence, auditem a finanční analýzou. Diplomová práce analyzuje záběr finančního due diligence na konkrétní položky rozvahy, výkazu zisku a ztráty a výkazu o peněžních tocích. V poslední části je rozebrán report finančního due diligence z praxe v České republice, a to včetně jeho jednotlivých částí.
Klíčová slova: Finanční due diligence; M&A; Due diligence
Název práce: Financial due diligence: theory and practice in M&A transactions
Autor(ka) práce: Vavrovič, Maroš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Brabenec, Tomáš
Oponenti práce: Hamplová, Barbora
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis focuses on financial due diligence within M&A transactions. In the first part, due diligence is characterized as one of the main factors of M&A failure. Due diligence process and definition is described afterwards, as well as purpose of due diligence, various types of due diligence and position of due diligence within individual phases of M&A transaction. Furthermore, financial due diligence and its main principles are defined. Essential differences between financial due diligence, audit and financial analysis are also described. The diploma thesis analyzes the focus of financial due diligence on specific items of balance sheet, P&L account and cash flow statement. In the final part, an actual financial due diligence report from Czech M&A transaction is analyzed, including its individual parts.
Klíčová slova: Due diligence; M&A; Financial due diligence

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 12. 2015
Datum podání práce: 10. 6. 2016
Datum obhajoby: 1. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55494/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: