Využitie sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike

Název práce: Využitie sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike
Autor(ka) práce: Ruššinová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Böhmová, Lucie
Oponenti práce: Sova, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou využívania sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike. Práca sa skladá z dvoch častí. V prvej teoretickej časti mojej práce uvádzam základné vymedzenia pojmov s touto témou. Druhá časť práce, praktická, sa zameriava na komparáciu využívania sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike HR pracovníkmi a takisto využitie medzi českými a slovenskými študentmi informatiky. Záverečná časť práce sa venuje analýze výsledkov získaných z dvoch dotazníkov medzi českými a slovenskými študentmi informatiky a z rozhovorov s personalistami pracujúcimi v českých a slovenských IT firmách. Z analýzy plynie, že takisto ako české firmy, rovnako aj slovenské, využívajú pri nábore nových zamestnancov sociálne siete LinkedIn a Facebook. Sociálnu sieť Twitter a GooglePlus firmy vôbec nevyužívajú. Spomedzi študentov je najväčší záujem o sociálnu sieť LinkedIn, podľa výsledkov analýzy ostatné siete nevzbudzujú medzi študentmi významnú popularitu.
Klíčová slova: GooglePlus; LinkedIn; Facebook; nábor zamestnancov; sociálne siete; Twitter; riadenie ľudských zdrojov
Název práce: Využitie sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike
Autor(ka) práce: Ruššinová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Böhmová, Lucie
Oponenti práce: Sova, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou využívání sociálních médií při náboru zaměstnanců v České a Slovenské republice. Práce se skládá ze dvou částí. V první teoretické části mé práce uvádím základní definice s tímto tématem. Druhá část práce, praktická, se zaměřuje na komparaci využívání sociálních médií při náboru zaměstnanců v České a Slovenské republice HR pracovníky a také využití mezi českými a slovenskými studenty informatiky. Závěrečná část práce se věnuje analýze výsledků získaných ze dvou dotazníků mezi českými a slovenskými studenty informatiky a z rozhovorů s personalisty pracujícími v českých a slovenských IT firmách. Z analýzy plyne, že stejně jako české firmy, stejně i slovenské, využívají při náboru nových zaměstnanců sociální sítě LinkedIn a Facebook. Sociální síť Twitter a GooglePlus firmy vůbec nevyužívají. Mezi studenty je největší zájem o sociální síť LinkedIn, podle výsledků analýzy ostatní sítě nevzbuzují mezi studenty významnou popularitu.
Klíčová slova: Twitter; Sociální sítě; nábor zaměstnanců; Facebook; LinkedIn; GooglePlus; řízení lidských zdrojů
Název práce: Use of social media for recruitment in the Czech and Slovak republic
Autor(ka) práce: Ruššinová, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Böhmová, Lucie
Oponenti práce: Sova, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the useage of social media in recruitment process in Czech and Slovak republic. The work consists of two parts. In the first, theoretical part of my work I introduce basic definitions of this work. The second part focuses on practical comparison of the useage of social media in the recruitment process of new employees in the Czech and Slovak republic companies and also among Czech and Slovak students of Informatics. The final part of the work is devoted to analyze the results obtained from questionnaires between Czech and Slovak students of Informatics and interviews with recruiters working in the Czech and Slovak IT companies. The analyse shows that as well as Czech companies also Slovak companies use in the recruitment process of new employees social networks Facebook and LinkedIn. The social networking sites Twitter and GooglePlus companies do not use at all. According to the results of the analyse among students, the social network LinkedIn is the most popular whereas the other networks (Facebook, Twitter, GooglePlus) do not raise significant demand among students.
Klíčová slova: Twitter; human resources management; GooglePlus; Facebook; recruitment; social networks; LinkedIn

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 2. 2016
Datum podání práce: 11. 5. 2016
Datum obhajoby: 16. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/56467/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: