Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v podniku

Název práce: Vzdelávanie a rozvoj zamestnancov v podniku
Autor(ka) práce: Parasková, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Němec, Otakar
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou vzdelávania a rozvoja zamestnancov v konkrétnej spoločnosti. Cieľom práce je analýza systému vzdelávania a rozvoja zamestnancov vo vybranom podniku, respektíve zistiť úroveň súčasného stavu skúmanej oblasti. Aby bol uvedený cieľ naplnený, je v práci použitá SWOT analýza na posúdenie silných a slabých stránok a príležitostí a hrozieb systému vzdelávania a rozvoja; a dotazníkový prieskum na zistenie spokojnosti zamestnancov s podnikovým vzdelávaním. Diplomová práca je rozdelená na dva väčšie celky, a to na časť teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sú vysvetlené základné pojmy súvisiace so vzdelávaním a rozvojom zamestnancov. Praktická časť sa zameriava na analýzu súčasného stavu vzdelávania a rozvoja v podniku. Prínosom práce je navrhnutie opatrení vedúcich ku zefektívneniu a vylepšeniu doterajšieho systému vzdelávania a rozvoja zamestnancov vo firme.
Klíčová slova: Personálna práca; Vzdelávanie; Rozvoj; Učenie
Název práce: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v podniku
Autor(ka) práce: Parasková, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Němec, Otakar
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v konkrétní společnosti. Cílem práce je analýza systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve vybraném podniku, respektive zjistit úroveň současného stavu zkoumané oblasti. Aby byl uvedený cíl naplněn, je v práci použita SWOT analýza na posouzení silných a slabých stránek a příležitostí a hrozeb systému vzdělávání a rozvoje; a dotazníkový průzkum na zjištění spokojenosti zaměstnanců s podnikovým vzděláváním. Diplomová práce je rozdělena na dva větší celky, a to na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy související se vzděláváním a rozvojem zaměstnanců. Praktická část se zaměřuje na anylýzu součaného stavu vzdělávání a rozvoje v podniku. Přínosem práce je navržení opatření vedoucích k zefektivnění a vylepšení dosavadního systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve firmě.
Klíčová slova: Rozvoj; Personální práce; Vzdělávání; Učení
Název práce: Education and Development of the Employees in the Company
Autor(ka) práce: Parasková, Ivana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Němec, Otakar
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Master thesis deals with education and development system in a specific company. The aim of the thesis is to analyze this system and evaluate the current situation of the education system in the organization. SWOT analysis for assessing strenghts, weaknesses, opportunities and threats of the education system in the company; and questionnaire for assessing employees' satisfaction with this system are used to fulfill the specified purpose. Master thesis is divided into two bigger parts, theoretical and analytical part. General statements connected with employees' education and development are given and explained in the theoretical part. Analytical block is focusing on analysis of the current state of the company educaton and development. The contribution of the master thesis is to propose recommendations to improve the existing education and development system in the company and make it work more effectively.
Klíčová slova: Learning; Education; Human Resources; Development

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 11. 2015
Datum podání práce: 15. 5. 2016
Datum obhajoby: 15. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55315/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: