Analýza a návrh marketingové komunikace turistického místa - obec Vinné a okolí

Název práce: Analýza a návrh marketingovej komunikácie turistického miesta – obec Vinné a okolie
Autor(ka) práce: Marcin, Jakub
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Říha, David
Oponenti práce: Makeľ, Marián
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca za zaoberá analýzou aktuálneho stavu marketingového mixu, komunikačnej stratégie a jednotlivých aktivít obce Vinné súvisiacimi cestovným ruchom. Súčasťou analýzy je aj SWOT analýza a dotazníkové šetrenie. Jej hlavným cieľom je na základe zistení navrhnúť odporúčania pre zlepšenie a komunikačnú stratégiu obce s konkrétnymi taktikami, ktorá by bola aplikovateľná okamžite, teda od júna 2016. Súčasťou doporučení je aj harmonogram ich zavedenia a návrh vizuálnej identity obce a sloganu. Keďže atrakcie obce môžu zaujať všetky vekové kategórie, cieľom práce je taktiež identifikovať rozdiely chovania pri výbere a plánovaní dovolenky u ľudí do a nad 30 rokov a odporúčať čas a formu ich oslovenia marketingovou komunikáciou.
Klíčová slova: cestovný ruch; vizuálna identita; marketingová komunikácia; komunikačná stratégia
Název práce: Analýza a návrh marketingové komunikace turistického místa - obec Vinné a okolí
Autor(ka) práce: Marcin, Jakub
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Říha, David
Oponenti práce: Makeľ, Marián
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou aktuálního stavu marketingového mixu, komunikační strategie a jednotlivých aktivit obce Vinné souvísejících s cestovním ruchem. Součástí analýzy je také SWOT analýza a dotazníkové šetření. Jejím hlavním cílen je na základě zjištění navrhnout doporučení pro zlepšení a komunikační strategii obce s konkrétními taktikami, která by byla aplikovatelná okamžitě, tedy od června 2016. Součástí doporučení je i harmonogram jejich zavedení a návrh vizuální identity obce a sloganu. Jelikož atrakce obce mohou zaujmout všechny věkové kategorie, cílem práce je taktéž identifikovat rozdíly chování při výběru a plánování dovolené u lidí do a nad 30 let a doporučit čas a formu jejich oslovení marketingovou komunikací.
Klíčová slova: marketingová komunikace; vizuální identita; cestovní ruch; komunikační strategie
Název práce: Analysis and design of marketing communication for tourist destination - village Vinné and its surroundings
Autor(ka) práce: Marcin, Jakub
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Říha, David
Oponenti práce: Makeľ, Marián
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with the analysis of the current status of the marketing mix, communication strategy and activities of village Vinné related tourism. SWOT analysis and questionnaire surveys are also part of the analysis. Our main objective is based on the findings to make recommendations for improvement of communication strategy of the village with specific tactics that would be applicable immediately, by June 2016. The recommendations include schedule for their implementation and design of visual identity and slogan for Vinné. As the attraction of the village can attract all ages, the aim of this thesis is also to identify behavioral differences in the selection and planning vacations of people under 30 years and over and recommend time and form of marketing communication.
Klíčová slova: visual identity; tourism; Marketing communication; communication strategy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 11. 2015
Datum podání práce: 20. 5. 2016
Datum obhajoby: 14. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55167/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: