Zakladatelský finanční projekt podniku

Název práce: Zakladateľský finančný projekt podniku
Autor(ka) práce: Gaži, Tomáš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vávrová, Hana
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce bolo založenie podniku, ktorý predáva špecializovaný športový tovar zameraný na extrémne športy a analýza vhodnosti prevádzkovania tohto podniku. Definovaním teoretických pojmov ako zakladateľský projekt, strategická analýza alebo podnikanie všeobecne si vytvoríme základňu poznatkov, ktoré boli využité v praktickej časti. Strategickou analýzou sme zhodnotili okolie podniku a vypracovaním zakladateľského projektu sme vytvorili predstavu o podnikateľských činnostiach a ich výsledkoch pre prvý a druhý rok činnosti. To sme doplnili optimistickým a pesimistickým odhadom a ukazovateľmi. V závere sme si zhrnuli kladné aj záporné stránky založenia podniku a osobný názor o jeho výhodnosti.
Klíčová slova: skateshop; darkslide.cz; zakladateľský projekt
Název práce: Zakladatelský finanční projekt podniku
Autor(ka) práce: Gaži, Tomáš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vávrová, Hana
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce bylo založení podniku, který prodává specializovaný sportovní zboží zaměřené na extrémní sporty a analýza vhodnosti provozování tohoto podniku. Definováním teoretických pojmů jako zakladatelský projekt, strategická analýza nebo podnikání obecně si vytvoříme základnu poznatků, které byly využity v praktické části. Strategickou analýzou jsme zhodnotili okolí podniku a vypracováním zakladatelského projektu jsme vytvořili představu o podnikatelských aktivitách a jejich výsledcích pro první a druhý rok činnosti. To jsme doplnili optimistickým a pesimistickým odhadem a ukazateli. V závěru jsme si shrnuli kladné i záporné stránky založení podniku a osobní názor o jeho výhodnosti.
Klíčová slova: zakladatelský projekt; darkslide.cz; skateshop
Název práce: Financial founding project of the firm
Autor(ka) práce: Gaži, Tomáš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vávrová, Hana
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this study was to set up a business that sells specialized sporting goods aimed at extreme sports and analysis of the suitability of operation of the business. We havee defined theoretical concepts such as founding project, strategic analysis, or business in general to create a knowledge base that had been used in the practical part. Using strategic analysis we reviewed surroundings of the company and preparation of all project we created a picture of the business activities and results for the first and second year of operation. This was supplemented optimistic and pessimistic estimates and indicators. In conclusion, we summarize the positive and negative aspects of establishing a business and personal point of view of its benefits.
Klíčová slova: financial fouding project; darkslide.cz; skateshop

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 5. 2015
Datum podání práce: 9. 5. 2016
Datum obhajoby: 10. 10. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/52933/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: