Podnikání v gastronomii formou franchisingu

Název práce: Podnikání v gastronomii formou franchisingu
Autor(ka) práce: Šimáčková, Markéta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Hartman, Ladislav
Oponenti práce: Mejdrech, Vlastimil
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá volbou formy podnikání v gastronomii. Cílem této práce je usnadnění rozhodování při volbě vhodné formy podnikání při otevření restaurace. V teoretické části je popsána problematika franchisingu a následně rozepsán postup při otevření franchisové restaurace. V praktické části je toto téma uvedeno do praxe. Je zde ukázán postup otevření franchisové pobočky řetězce Taco Bell v Praze. Druhá polovina praktické části je tvořena příkladem otevření mexické restaurace vlastní značky. Součástí praktické části je vždy stručný nástin příjmů a výdajů dané restaurace. V závěru bakalářské práce jsou stručně popsány a porovnány obě možnosti podnikání v gastronomii a následně je vybrána vhodnější forma pro otevření restaurace.
Klíčová slova: Gastronomie; Podnikání; Franchising; Restaurace
Název práce: Franchising as a form of entrepreneurship in gastronomy
Autor(ka) práce: Šimáčková, Markéta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Hartman, Ladislav
Oponenti práce: Mejdrech, Vlastimil
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This Bachelors Thesis deals with the choice of form of entrepreneurship in gastronomy. The aim of this Thesis is to facilitate the decision making process when choosing the form of business for the restaurant opening. The theoretical part describes the issue of franchising and subsequently the description of the procedure for opening a franchise restaurant. This topic is put into practice in the practical part of this Bachelors Thesis. Here is shown the procedure of opening Taco Bell franchise branch in Prague. The second half of the practical part consists of an example of opening an own brand Mexican restaurant. In the end we can find brief outline of revenues and expenditures of the restaurant. Conclusion of this Bachelors Thesis is consisted of brief description and comparation of both options of opening business in gastronomy and subsequently is selected the more suitable form for opening a restaurant.
Klíčová slova: Entrepreneurship; Gastronomy; Franchising; Restaurant

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 10. 2015
Datum podání práce: 4. 5. 2016
Datum obhajoby: 16. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/54977/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: