Podnikatelský plán
Název práce: | Podnikatelský plán |
---|---|
Autor(ka) práce: | Růžička, Robert |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Krause, Josef |
Oponenti práce: | Špička, Jindřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem diplomové práce je sestavit podnikatelský plán nově vznikající společnosti Reclu s.r.o., která plánuje provozovat italskou restauraci La Bisteccheria v Praze 10. Účelem tohoto plánu je ověření, zda je daný projekt realizovatelný. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude čtenář seznámen nejprve s rozdělením a definicí malých a středních podniků a dále s pojmy, které obecně souvisí s podnikatelskou činností. Na závěr této části se autor věnuje detailnímu popisu, účelu, významu a struktuře podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá již samotným podnikatelským plánem společnosti Reclu s.r.o. se zahrnutím veškerých náležitostí. Mezi stěžejní body plánu patří popis firmy, klíčových osobností a produktu. Dále je součástí podnikatelského plánu analýza okolí a marketingová, prodejní a personální strategie. Závěr práce obsahuje detailně rozpracovaný finanční plán na prvních pět let podnikání, který je sestaven ve třech variantách možného vývoje: realistické, optimistické a pesimistické. |
Klíčová slova: | Podnikatelský plán; Restaurace; Finanční plán |
Název práce: | Business Plan |
---|---|
Autor(ka) práce: | Růžička, Robert |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Krause, Josef |
Oponenti práce: | Špička, Jindřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The goal of this master's thesis is to elaborate a business plan of a newly established limited liability company - Reclu s.r.o. that plans to carry on an Italian restaurant, La Bisteccheria, located in Prague 10. The business plan should serve for verification of this project's feasibility. The thesis consists of theoretical and practical parts. The theoretical part introduces the definition and types of small and middle enterprises and also explains the terms that generally relate to business activities. Further, the final section of the theoretical part includes a detailed description, purpose, implication and structure of the business plan. The practical part of this thesis focuses on the business plan of Reclu s.r.o. itself including all the essential sections. The fundamental components of the business plan of Reclu s.r.o. comprise a description of the company, its key representatives and the product. The business plan further contains environment analysis, marketing, sale and HR strategy. An estimated financial plan for the first five years of the business activities constitutes the final section of the thesis and is elaborated for three different scenarios of potential enterprise's development: realistic, optimistic and pessimistic option. |
Klíčová slova: | Business plan; Restaurant; Financial plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra strategie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 30. 11. 2015 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 5. 2016 |
Datum obhajoby: | 16. 6. 2016 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/55367/podrobnosti |